Pásztor Flóra: nappali hallgatóként irány az olimpia!
2020. február 25.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A hatodik helyen zárta a kazanyi világkupa-viadal csapatversenyét, s ezzel eldőlt, hogy olimpiai résztvevő lesz az idén nyáron Tokióban a magyar női tőrválogatott. A nagy sikerből kivette részét Pásztor Flóra, aki a Testnevelési Egyetem nappali tagozatos hallgatója, végzős a vívóedző szakon.

Pásztor Flóra: Irány az olimpia!

„Tavaly ilyenkor a legkevésbé sem gondoltam volna, hogy huszonkét évesen a tokiói olimpiára készülhetek majd, hihetetlenül boldog vagyok – mondta megkeresésünkre a rokonszenves vívó. – De valójában ez volt a célom, mert elég sokszor vívtam már a felnőttcsapatban a világkupa-versenyeken. Körülményes volt a hazautazásunk, mert a kedvezőtlen időjárás miatt nem szállhatott fel idejében a gépünk, tizenkét órát kellett várakozunk a repülőtéren. De ilyen élménnyel a tarsolyunkban ez meg sem kottyant.”

Pásztor Flóra elmondta: mivel a július 24-én kezdődő tokiói olimpiáig rendkívül kemény és fárasztó időszak vár, nehezen összeegyeztethető ezzel a tanulás, de arra törekszik, hogy – csúszás ide vagy oda – az idén elvégezze a szakot.

„A versenysport miatt eleve kevés a szabadidőm. Ha itthon vagyok, természetesen bejárok a Testnevelési Egyetemre, de mostantól tényleg mindent fölülír a felkészülés Tokióra.”

Az olimpiai kvótát szerző női tőrcsapatot rajta kívül Kreiss Fanni, Kondricz Kata és Lupkovics Dóra erősíti.

fotó: m4sport.hu

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!