Kétszeres olimpiai bajnok edző
2020. június 22.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Sikeresen lediplomázott a Testnevelési Egyetemen Varga Tamás, Athén (2004) és Peking (2008) olimpiai bajnok vízilabdázója. A 44 esztendős sportember az MSc vízilabda szakedzői képzést végezte el azok után, hogy korábbról már megvolt a középfokú edzői képesítése, amelyet ugyancsak a TE-n szerzett meg.

„Ezt a szakot most indította el először a Testnevelési Egyetem, a jelentkezéshez szükséges volt a sportági múlt, valamint egy, már korábban megszerzett diploma – mondta megkeresésünkre a magyar póló egyik kiemelkedő alakja. – Mint mindenben az életben, az edzőképzésben is a lehető legjobb elérésére törekszem, számomra nem volt kérdés, hogy nekivágok-e a mesterfokú képzésnek.”

Kétszeres olimpiai bajnok edző (Varga Tamás)

Kiderült, még egy kétszeres olimpiai bajnoknak is lehet újat mondani, tanítani szeretett sportágával kapcsolatban (Fotó: MTI)

Varga Tamás jelenleg a szegedi női vízilabda-csapatot irányítja, valamint Lukács Dénessel, a TE ügyvivő szakértőjével együtt a junior-válogatottat vezeti a továbbiakban még szélesebb körű tudással.

Minden óra hasznos és tanulságos volt az egyetemen – folytatta Varga Tamás. – Mindenből tanultam valamit, s ha a számos újdonságból egyet kell kiemelnem, az az edzéselmélet. Biztos vagyok benne, hogy az ott tanultakat hasznosítom edzői pályám során.”

A kiváló játékossal beszélgetve megkerülhetetlen a mégoly fájdalmas téma, Benedek Tibor múlt heti elvesztése, hiszen két olimpiát is nyert a zseniális jobbszélső csapattársaként.

„Nagyon nehéz erről beszélnem… – sóhajtott Varga Tamás. – Tibi nem csupán kivételes vízilabdázó volt, hanem példamutató családapa és barát. Halálával az egész magyar sportot óriási veszteség érte.”

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!