„Életünk lehetősége”
2021. január 26.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A legfontosabb mérkőzésen, az olimpiai részvételről döntő, olaszok elleni összecsapáson egészen parádés teljesítményt nyújtva győzött az elmúlt hétvégén, így ott lesz koronavírus-járvány miatt a tavalyról idén nyárra halasztott tokiói olimpián a magyar női vízilabda-válogatott. Bíró Attila szövetségi kapitány együttese aztán a tét nélküli, hollandok elleni csatát is megnyerte az olimpiai selejtezősorozat fináléjában Triesztben, és büszkén újságoljuk, hogy a csapat egyik kulcsfigurája, főszereplője a Testnevelési Egyetem edzői szakára járó Keszthelyi-Nagy Rita volt.

Életünk lehetősége (Keszthelyi-Nagy Rita)

fotó: nemzetisport.hu

A 29 esztendős klasszis az olaszok ellen 13–10-re megnyert találkozón hat gólt dobott, utóbb mondta is Bíró Attila, hogy „keressük az űrhajót, amellyel Keszthelyi Rita leszállt közénk”.

„Életem egyik legjobb mérkőzését játszottam, de ez a fantasztikus siker az egész csapat érdeme, mert mindenki beletette a magáét a nagy közösbe, a legjobbat hoztuk ki magunkból, mérhetetlenül büszke vagyok a válogatottunkra – mondta hétfő esti megkeresésünkkor Keszthelyi-Nagy Rita. – Az olimpiai részvételre pályázó csapatok mindegyike január huszonharmadikára fókuszált, hogy aznap legyen a legjobb, és mi éppen akkor voltunk a topon. Hihetetlen, mennyire küzdöttünk egymásért, óriási élmény volt.”

A rokonszenves pólós így pályafutása harmadik olimpiájára készülhet, és bízik az éremszerzésben. Világ- és Európa-bajnokságról van már érme (az Eb-ről arany is), az ötkarikás játékokról azonban nincs. Noha a tokiói vízilabdatorna rajtjáig még sok víz lefolyik a Dunán, egy biztos: a lányok mindent megtesznek majd az éremszerzés érdekében.

„Ez lesz életünk lehetősége, szeretnénk megragadni – folytatta Keszthelyi-Nagy Rita. – Reméljük, a vírushelyzet nem szab gátat az olimpia megrendezésének, és mindannyian egészségesen, sérülésektől mentes felkészülést teljesítve utazhatunk majd Tokióba. Az amerikaiak? Nos, ők mindent megnyertek az elmúlt években, amit csak lehetett, bombaerős csapatuk van, mindamellett remélem, hogy velük kerülünk majd egy csoportba, mert abból az előző két olimpián is profitáltunk, négy közé kerültünk. Egyébként kifejezetten szeretek velük edzeni, elképesztő, mennyire fel tudnak hozni minket mind ritmusban, mind játéktudásban. S ha van még valami, amit kívánnék, az a sportszerű bíráskodás. Nem szeretnénk kivételezést egyetlen csapat irányába sem, ha olyan korrekt lesz a bíráskodás, mint amilyen Triesztben volt, egy szavunk sem lehet.”

Az olimpiáig hátralévő időszakban a sport mellett a tanulásra is igyekszik majd odafigyelni, bár a tét súlya miatt egyértelmű, mi élvez prioritást.

„Meglátom, hogyan tudom abszolválni a tavaszi félévet. Mindenesetre nem görcsölök rá, ami sikerül, sikerül, ami nem, nem. Nekünk most nincs fontosabb az olimpiánál, mindent a tökéletes felkészülés jegyében teszünk és végzünk” – zárta gondolatait Keszthelyi-Nagy Rita.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!