Öttusában csapatvilágbajnok lett a TE-n tanuló Demeter Bence
2021. június 17.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Megnyerte az öttusázók csapatversenyét Magyarország a Kairóban rendezett világbajnokságon, Marosi Ádám és Bereczki Richárd mellett a Testnevelési Egyetemen tanuló Demeter Bence is aranyérmes lett! A 31 esztendős versenyző így immár háromszoros világbajnoknak vallhatja magát, Európa-bajnokságról pedig négy aranya van eddig.

Öttusában csapatvilágbajnok lett a TE n tanuló Demeter Bencejpg

kép: nemzetisport.hu

Mégsem biztos, hogy részt vehet a nyári tokiói olimpián...

Martinek János, a magyar férfi öttusa-válogatott szövetségi kapitánya csütörtökön úgy határozott, hogy a Kairóban egyéniben is aranyérmes Marosi Ádámot, valamint a jelenleg kisebb sérüléssel bajlódó Kasza Róbertet javasolja a két tokiói indulónak a június 30-iki elnökségi ülésen. Ha azonban Kasza sérülése nem javul a megfelelő ütemben, Demeter Bence lehet a másik induló.

„Sajnos nem sikerült jól a lovaglásom a kairói világbajnokságon, így egyéniben csak kilencedik lettem, és legrosszabb esetben hatodikként kellett volna végeznem, hogy Marosi Ádám mellett engem jelöljenek a másik tokiói indulónak – mondta megkeresésünkre Demeter Bence. – Nyilván fájó számomra a döntés, de tulajdonképen igazságos, és természetesen elfogadom. Marosi Ádám július huszonhatodikán tölti be harminchetedik életévét, mégis rendkívül magas szinten teljesít, erőnlétileg és mentálisan egyaránt kiemelkedőt nyújt. Az ő példája lebeghet a szemem, mi több, a szemünk előtt, hogy kitartással és sok munkával ennyi idősen is világraszóló eredményeket lehet elérni.”

A rokonszenves sportoló – aki nem mellesleg műszaki menedzser, logisztika diplomával büszkélkedhet – a szakedzőin hallgató a Testnevelési Egyetemen, az idén végez.

„A sűrű versenynaptár miatt az elmúlt időszakban nem volt elég időm, amit a tanulásra fordíthattam, de szerintem így sem lesz problémám a szakedzői elvégzésével, megfelelően fel tudok majd készülni a szakdolgozatra.”

Érdekesség vele kapcsolatban, hogy belépett a Magyar Honvédség Sportszázadába.

„Korábban más öttusázók is beléptek a Sportszázadba, és nagyon megtetszett ez az életpályamodell. Hiszem, hogy nem csupán sportolóként, hanem katonaként is helyt tudok állni az életben” – zárta szavait Demeter Bence.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!