Nagyszabású konferencia a gyermek-, ifjúság- és szakembervédelemről a sportban
2022. május 16.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Újabb rendkívül érdekes, ugyanakkor sajnálatosan aktuális témájú eseménynek ad otthont a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem. A Magyar Sporttudományi Társaság (MSTT) és az MSTT Gyermek- és családvédelmi, valamint Sportszociológiai szakbizottsága „Gyermek-, ifjúság- és szakembervédelem a sportban” címmel rendez konferenciát május 25-én, szerdán 14.00 órától az egyetem Athén termében.

Nagyszabású konferencia a gyermek- és ifjúságvédelemről a sportban

Az eseményen több, az NKFI Alapból megvalósuló, a gyermek-, ifjúság- és szakembervédelmi (GYISZVÉD) projektben résztvevő neves szakember tart előadást, többek között dr. habil. Gál Andrea, a MTSE Társadalomtudományi Tanszék vezetője, dr. Szekeres Diána, a MTSE Sportjogi Tanszék vezetője, dr. Dóczi-Vámos Gabriella neveléstudományi szakértő, valamint dr. Bodnár Ilona szociológus. Az egyetem kutatócsoportjának munkáját a következő időszakban a Magyar Olimpiai Bizottság, a Magyar Paralimpiai Bizottság, Sportegyesületek Országos Szövetsége, valamint a Magyar Edzők Társasága is támogatásáról biztosította, a konferencia az erről szóló együttműködési megállapodások ünnepélyes aláírásával kezdődik.

A délutáni szekció is izgalmas témákat tartogat, amelyeket Mizsér Attila és dr. habil. Lénárt Ágota, a TF Pszichológia és Sportpszichológia Tanszék vezetője oszt meg a hallgatósággal. Az esemény egyórás kerekasztal-beszélgetéssel zárul dr. Kalmár Zsuzsa (Magyar Tornaszövetség), dr. Wladár Sándor (Magyar Úszószövetség), Sontra Tamás (Magyar Labdarúgó-szövetség) és Mocsai Tamás (Nemzeti Kézilabda Akadémia) részvételével, a program moderátora Fazekas Erzsébet, a Sport TV műsorvezetője lesz.

A konferenciára előzetesen 2022. május 24-én 14.00 óráig lehet regisztrálni Bendiner Nóránál a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen, míg a helyszíni regisztráció 13.30-kor indul.

Helyszín: Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem, Athén terem (1123 Budapest, Alkotás u. 42-48, K1 épület). Időpont: 2022. május 25, szerda 14.00-17.30.

Az esemény részletes programját az MSTT honlapján tekinthetik meg.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!