Kosárlabda: szenzációs diadal, a rájátszás kapujában a TFSE-MTK!
2023. március 6.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Tombolt a Városmajor! Fantasztikus teljesítményt nyújtva 94–78-ra legyőzte a vendég Vasast szombat este a TFSE-MTK a női élvonalbeli kosárlabda-bajnokságban s ezzel óriási lépést tett a rájátszásba jutás felé. Az angyalföldiek elleni csata ugyanis ki-ki meccs volt, s Magyar Bianka vezetőedző együttese tökéletesen megoldotta a feladatot.

A TFSE-MTK-ból öten (!) is elérték a tízpontos határt, Ty Marshall 21, Hegedűs Janka és Lauren Manis 18-18, Dúl Panka 13, Theodoreán Alexandra pedig 10 pontot szerzett. Szédületes csapatteljesítményt nyújt az alapszakasz hajrájában az együttes: amikor igazán kellett, három meccset nyert meg egymás után, ez volt a harmadik – előzőleg a Szekszárdot és a Szigetszentmiklóst múlta fölül. És ha Magyar Bianka gárdája az alapszakasz utolsó fordulójában, március 25-én hazai pályán, vagyis a Városmajorban a papírformának megfelelően legyőzi a tabellán utolsó PINKK együttesét, bejut a nyolccsapatos rájátszásba, sorozatban immár negyedszer!

„Euforikus állapotban vagyunk játékosok, edzők, szurkolók egyaránt. Az idény előtt azt tűztük ki célul, hogy az alapszakasz végére kerüljünk a legjobb formába, úgy gondolom, ez sikerült is. Nagyon büszke vagyok a lányokra, hogy ilyen nyomás alatt ennyire jól teljesítettek. Végig fantasztikus hangulat volt a csarnok parkettjén és a lelátón, szemmel látható a csapat fejlődése. Szeretném kiemelni segítőm, Hegedűs Péter munkáját, hihetetlenül fontos szerepe van neki is a sikerekben!” – idézte Magyar Bianka mérkőzés utáni nyilatkozatát a hunbasket.hu.

Szóval, már csak egy lépés a rájátszás, március 25-én nem szabad hibázni!

Hajrá, TFSE!

Fotó: Borhi Mihály / TFSE

Kosárlabda szenzációs diadal a rájátszás kapujában a TFSE MTK

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!