Már a jövőt tervezi a TFSE-MTK
2021. április 20.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Véget ért a TFSE-MTK női kosárlabdacsapatának a 2020–2021-es idénye, miután a 7. helyért rendezett párharcban 2–0-ra alulmaradt a PEAC-Péccsel szemben a rájátszásban. A playoffban először a negyeddöntőben lépett pályára a csapat, ott 2–0-ra kapott ki a jóval esélyesebb Győrtől, majd pedig az FCSM Csatától szenvedett vereséget összesítésben 2–1-re.

Már a jövőt tervezi a TFSE-MTK

fotó: TFSE-MTK Női Kosárlabda

Mindamellett megugrotta a lécet Magyar Bianka vezetőedző együttese, mert akárcsak tavaly, az első élvonalbeli idényében, ezúttal is a legjobb nyolc között végzett (egy éve a pandémia miatt berekesztett, rájátszás nélküli bajnokságban hatodik lett).

„Összességében sikeres idényen vagyunk túl, hiszen a bajnokságban a rájátszásba jutottunk, és ott voltunk a Magyar Kupa nyolcas döntőjében is – mondta érdeklődésünkre Dr. Sterbenz Tamás, a TFSE-MTK szakmai vezetője, a Testnevelési Egyetem általános rektorhelyettese. – Ugyanakkor örülhetünk, hogy vége a bajnokságnak, mert az utóbbi hetekben jelentősen megfogyatkozva, sérülésektől és betegségektől sújtva kellett kiállnunk a mérkőzésekre, sajnáljuk, hogy nem tudtuk teljes fegyverzetben befejezni az idényt.”

Az előttünk álló napok, hetek a tervezési időszakot jelentik, a vezetők mindent megtesznek a csapat egyben tartása, illetve megerősítése érdekében. Örömhír, hogy Chanise Jenkins, a TFSE-MTK egyik húzóembere az egyesületnél marad, és szinte biztos, hogy Magyar Bianka és Hegedűs Péter vezeti jövőre is az együttest.

„Szerdától folyamatosan tárgyalunk majd, értékeink megtartása mellett kiemelten fontos szempont, hogy még inkább erősítsük csapatunk egyetemi mivoltát – hangsúlyozta Sterbenz Tamás. – A következő idénynek szeretnénk úgy nekivágni, hogy a TE-s létesítmények átadásával párhuzamosan reális eséllyel pályázzunk a nemzetközi kupaindulást érő helyekre. Úgy gondolom, hogy akik látták a televízióban közvetített mérkőzéseinket, szívesen szurkolnának nekünk a helyszínen, remélem, nem kell már sokat várni a kapuk megnyitására, vagyis arra, hogy nézők előtt játsszuk a meccseinket. És hadd tegyem hozzá, hogy az idén fontos feladat még a MEFOB megnyerése, valamint a jó szereplés NB I/B piros, illetve zöld csoportjában játszó együttesünktől.”

Utolsó módosítás: 2021. július 2. 6:21
nyomtatás
2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!