Részvétel a spanyol úszóedzők konferenciáján
2013. október 11.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Spanyol Úszóedzők Szervezetének éves konferenciájára idén október 4. és 6. között került sor Valladolidban. Dr. Tóth Ákos, az Úszás és Vízi Sportok Tanszék oktatója meghívott előadóként vett részt az eseményen.

Részvétel a spanyol úszóedzők konferenciáján

A konferencia központi témája az idei világbajnokság szakmai, szervezési értékelése volt. A legnagyobb érdeklődés Mireia Belmonte García edzőjének, Frederic Vernoux-nak az előadását kísérte, akinek tanítványa kitűnő versenyzéssel lett második a 400 m-es vegyesúszásban. Ezen a távon Hosszú Katinka végzett az első helyen (még kitűnőbb versenyzéssel).

A konferencián előadások hangzottak el továbbá a spanyol úszóknak a 2016-os, riói olimpiáig tartó felkészüléséről, versenyeiről, edzőtáborairól.

A kongresszus másik fontos témája az úszásoktatás és a fiatalok edzése volt. Nagy érdeklődés kísérte Tóth Ákos két előadását, a spanyol edzők meglepően jól tájékozottak a magyar úszósport múltjáról, eredményeiről. Ezt bizonyította a sok kérdés, hozzászólás.

Az esemény méltó befejezése volt – mint eddig minden évben – az utolsó este rendezett fogadás, amelyen ünnepelték és díjazták a 2013-as év legjobb edzőjét, a legfiatalabb eredményes edzőjét és a legfiatalabb előadót.

A jövő évi konferenciára két magyar edző meghívását tervezik. A helyszín még nem ismert, a rendezésre eddig három város nyújtott be pályázatot.

szöveg: dr. Tóth Ákos | fotó: Ricardo Barreda

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!