Kertrendezés a Föld Napján
2024. április 30.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

„Takarítási nappal” és kertrendezéssel emlékeztünk a Föld Napjára múlt szombaton.

Április 27-én délelőtt a Győri úton és a TF-en átvezető út mentén szorgos kezű emberekkel lehetett találkozni. A Föld Napja közeledtével régi emlékek elevenedtek fel Nemerkényi Krisztina tanárnőben, aki jó 25 évvel ezelőtt szervezte az első „Takarítási Napot”, és amelyet az elmúlt években a szakszervezet, Vizkeleti Lászlóval az élen, karolt fel. 

„Kuriózumot” most az jelentett, hogy felhívó plakátokat tettek ki a Győri úti házakra is. A cél az volt – ahogy a plakáton is olvasható –, hogy jobban megismerjék egymást az egyetem dolgozói és az itt lakók.

Akik eljöttek, nagy lelkesedéssel láttak neki a gaz és a lehullott levelek eltakarításához. Volt, aki saját eszközt hozott, de az egyetem is adott seprűt, lapátot, kesztyűt és ásványvizet is. Erre szükség is volt, mert – hála Istennek – a több napos hideg és eső után végre melegebb, napos időben dolgozhattak a résztvevők. A csapat kettévált: egy részük a Győri úton, a másik az átvezető út mellett tevékenykedett, miközben kellemes hangulatú beszélgetés folyt.

A csaknem két és félórás munka után a könyvtár előtti padokon jóízűen fogyasztották el a megérdemelt pizzákat. A szorgos önkéntesek megállapodtak abban, hogy máskor is szívesen jönnek, hogy folytassák az „együttműködést”.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!