Egy kicsi mozgás, de inkább több! – konferencia a szabadidősportról
2023. november 28.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Az áttörés éve lehet 2024 a szabadidősportban, erre is utalt a múlt héten a tapolcai szakmai konferencián előadó dr. Lacza Gyöngyvér, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem Rekreáció Tanszékének vezetője.

Múlt héten szerdán és csütörtökön Tapolcán rendezték meg az Aktív Magyarország Konferenciát. A kétnapos esemény középpontjában a szabadidősport és a mozgás állt. Az előadók között szerepelt dr. Lacza Zsombor, a Sportélettani Kutató Központ igazgatója és dr. Lacza Gyöngyvér, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem Rekreáció Tanszékének vezetője is. Lacza Zsombor „Az egészség, mint motivációs tényező” címmel adott elő, míg Lacza Gyöngyvér a magyar lakosság aktivizálásának lehetőségeire hívta fel figyelmet, továbbá bemutatta a Monspart Saroltáról elnevezett Aktív Életmód Stratégia szakmai koncepcióját, amelynek kidolgozásában főszerepet vállalt.

„Színvonalas előadásokat hallhattunk a szakma rangos képviselőitől – összegezte a kétnapos rendezvény tapasztalatait Lacza Gyöngyvér. – Ez a konferencia lehetőséget kínált a szakma szereplőinek a találkozásra, minden szekcióban megjelent a szabadidősport egy-egy képviselője. Munkacsoportok jöttek létre az aktív életmód szektorban, amely egyre inkább kiszélesedik. Fontos hangsúlyozni, hogy az Aktív Magyarországért felelős államtitkárság immár nem csupán a turizmussal foglalkozik, tevékenysége kibővült a szabadidősporttal és az egészséges életmóddal is.”

A magyar lakosság sportosabbá, egyszersmind egészségesebbé tétele érdekében dolgozták ki a Monspart Sarolta Akítv Életmód Stratégiát, amely egyaránt lefedi a szabadidősportot és a mozgást.

„Nagyon komoly összefogás tapasztalható ezen a területen, és óriási eredmény, hogy programunk megvalósítására garanciát kaptunk. Olyan év elé nézünk, amelyben valóra válhatnak szakmai álmaink és terveink, minden tőlünk telhetőt megteszünk a magyar lakosság egészségi állapotának javítása érdekében.”

Kép: Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ

 

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!