Szenátusi ülés kinevezésekkel
2023. március 2.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Sterbenz Tamás rektor vezetésével március 2-án, csütörtökön a Róma teremben tartotta ülését a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem szenátusa. Az ülésen több fontos döntés is született.

Napirend előtt prof. dr. Sterbenz Tamás rektor köszöntötte Szőke Alex U23-as világbajnok birkózót és Nerpel Gergely cselgáncsozó hallgatókat, akik elnyerték a TE sportolója díjat, de azt egyéb elfoglaltságuk miatt a múlt heti téli Diplomaátadó ünnepségen nem tudták átvenni.

Szenátusi ülés kinevezésekkel 1

Az előző ülésen hozott, majd végrehajtott határozatok tájékoztatása után Sterbenz Tamás előterjesztésében a Tanárképző Intézet, Testnevelés-elméleti és Oktatásmódszertani Tanszék egyetemi tanári pályázatának rangsorolása következett napirendi pontként.

A pályázatra egy jelentkezés érkezett dr. Csányi Tamás révén, amely a szenátusi szavazás szabályainak értelmében nem került támogatásra.

Ezt követően az egybegyűltek három kinevezésről döntöttek: prof. dr. Radák Zsolt a Molekuláris Edzésélettani Kutató Központ igazgatója, dr. Lacza Zsombor a Sportélettani Kutató Központ igazgatója, dr. Rácz Levente pedig a TF Kineziológia Tanszékének vezetője lett.

Szenátusi ülés kinevezésekkel

A következő napirendi pontban a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzata 3. részének módosítása (Térítési és Juttatási Szabályzat) került terítékre, a szenátus elfogadta a javaslatot. Ezután Gallatz Imrének, a Pályázati és Innovációs Központ igazgatójának előterjesztésére a szenátus elfogadta a Pályázatkezelési Szabályzat módosítását, amelynek indokai a következők voltak: a Pályázatkezelési Szabályzat fogalomrendszerének módosítása; a pályázat benyújtásában és a projekt megvalósításában részt vevő személyek és szervezeti egységek feladatköreinek elhatárolása és a feladatleírások pontosítása; a pályázat benyújtásában és a projekt megvalósításában részt vevő személyek és szervezeti egységek együttműködésben végzett feladatainak megjelenítése; a Pályázatkezelési Szabályzat eltérő rendelkezéseinek módosítása; az egyes szervezeti egységek megnevezésének SZMR szerinti aktualizálása.

Utolsó napirendi pontként dr. habil. Kádár Juditnak, a TF Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatósága vezetőjének, a Sportmenedzsment Tanszék egyetemi docensének előterjesztéséről a Nemzetközi Sportkapcsolatok – Sportdiplomácia szakirányú továbbképzési szak angol nyelven történő indításáról esett szó, de ennek megszavazását a következő szenátusi ülésre, március 30-ra tették át.

fotó: Vidor Gergely

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!