Nyáron indul a Pannónia ösztöndíjprogram
2024. március 12.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A nyáron induló Pannónia ösztöndíjprogram támogatja a hazai felsőoktatási intézmények nemzetköziesítési törekvéseit és a minőségi mobilitási tevékenységek megvalósítását annak érdekében, hogy a magyar felsőoktatás megőrizze versenyképességét, és kinyílhasson a világ az egyetemek hallgatói, oktatói és munkatársai számára.

A 2024-ben induló program első projektszakasza 10 milliárd forintos pályázati kerettel indul, ami 8000 felsőoktatási hallgatónak, oktatónak és munkatársnak kínál külföldi mobilitási lehetőséget. Közülük 200 hallgató tanulhat a világ legjobb egyetemein kiválósági ösztöndíjjal. pannónia ösztöndíjprogram

Értékes nemzetközi tapasztalatok és felejthetetlen élmények a Pannónia ösztöndíjprogrammal!

A rövid és hosszú távú mobilitásokat egyaránt kínáló program lehetőséget ad az egyetemek hallgatói, oktatói és munkatársai számára, hogy támogatott keretek között tanuljanak, kutassanak, oktassanak, vagy szakmai gyakorlatot teljesítsenek külföldön. Mindezt megtehetik Európán belül és kívül, a világ bármely országában!

Milyen tevékenységet támogat a program?

A Pannónia ösztöndíjprogram az egyetemek hallgatói, oktatói és munkatársai számára egyaránt kínál mobilitási lehetőséget.

Hallgatói ösztöndíjak

  • Hosszú távú hallgatói mobilitás: Tanulmányi vagy szakmai gyakorlat (2-12 hónap), illetve kutatási célú (2-3 hónap, csak mester-, doktori- és osztatlan képzésnél) mobilitás.
  • Rövid távú hallgatói mobilitás: Tanulmányi vagy kutatási célú (2-30 nap) mobilitás, illetve konferenciarészvétel vagy nyári egyetem.
  • Kiválósági ösztöndíj: A kiemelkedő teljesítményt nyújtó hallgatók számára elérhető mobilitás, ami meghatározott képzési területeken, a nemzetközi felsőoktatási rangsorok 250 legjobb egyetemén valósul meg. A résztvevők a havi ösztöndíjtámogatás mellett lakhatási-, utazási- és tandíjtámogatásban is részesülnek (1-6 hónap, csak mester- doktori és osztatlan képzésnél).

Oktatók, kutatók és munkatársak mobilitása

  • Képzési, oktatási vagy kutatási célú mobilitás (2-60) nap.
  • A kimenő mobilitás megvalósítása mellett a hazai intézményeknek lehetőségük van külföldi oktatókat fogadni rövid távú bejövő mobilitás formájában.

Miért egyedülálló a Pannónia Ösztöndíjprogram?  

  • 100%-os kreditelismerés: A program garantálja a hallgatók számára a kint szerzett kreditek elismerését: a hallgató tanulmányi mobilitása alatt végzett tevékenységet a küldő intézménynek el kell fogadnia és teljes mértékben meg kell feleltetnie a tantervi struktúrának, így elkerülhető az esetleges csúszás, ami az egyik legnagyobb visszatartó erő a hallgatók körében.
  • Változatos mobilitási lehetőségek a világ bármely táján: A Pannónia ösztöndíjprogram széles körű mobilitási lehetőségeinek köszönhetően mindenki megtalálhatja azt, ami a saját szakmai életútjához a leginkább illeszkedik. A program támogatja az olyan népszerű rövid mobilitási lehetőségeket is, mint a részvétel külföldi konferenciákon vagy nyári egyetemeken való.
  • Lehetőség a világ legjobbjai közé tartozni: A Pannónia ösztöndíjprogram keretében az arra jogosult, kiemelkedő teljesítményt nyújtó hallgatók a Times Higher Education, illetve a Quacquarelli Symonds nemzetközi felsőoktatási rangsorokban első 250 helyen szereplő külföldi felsőoktatási intézményben tanulhatnak! Kiválósági ösztöndíjra a mester- doktori és osztatlan képzésben részt vevő, meghatározott képzési területeken (elsősorban STEM+) tanuló hallgatók pályázhatnak, akik ösztöndíjtámogatás mellé lakhatási-, utazási- és tandíjtámogatásban is részesülnek. pannónia ösztöndíjprogram 1

További információért keresse fel az Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatóságát (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.), vagy tájékozódjon a programról a www.pannoniaosztondij.hu weblapon.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!