Elhunyt Göltl Béláné Kangyerka Katalin
2024. január 11.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Pótolhatatlan veszteség érte a honi tornásztársadalmat, a TF- és a TFSE-családot. Kétezer-huszonnégy január 7-én, 84 éves korában elhunyt Göltl Béláné Kangyerka Katalin egyetemi adjunktus, a TF Torna, RG, Tánc és Aerobik Tanszékének korábbi tanára.

Kangyerka Katalin 1962-ben szerzett testnevelőtanári-, majd 1969-ben a tornaszakedzői-diplomát a TF-en.

Tornászként a TFSE színeiben egészen a válogatottságig küzdötte fel magát, edzőként pedig a későbbiekben a Vasas, a Budapesti Spartacus, majd a TFSE tornaszakosztályában nevelte a sportolókat.

Egyetemünkön 17 éven át, 1980 és 1997 között tanította a női torna, aerobik és gimnasztika tantárgyakat. Ahogyan kollégái és tanítványai emlékeznek rá, mindig határtalan türelemmel és szeretettel, igazi pedagógusként foglalkozott hallgatóival.

Külföldi tanulmányai során a fitneszsportot és egyik szakágát, a gyermekeknek szóló Fit Kidet ismerte meg, majd hazánkban az elsők között tanította is. Nemzetközi fitneszversenybírói minősítést is szerzett. Nyugodtan állíthatjuk, hogy Magyarországon ő volt az aerobiksportág úttörője. Szerzőként is jeleskedett, hiszen ő írta az „Amit az Új Aerobikról tudni kell” című könyvet.

Tanszékünk mély fájdalommal búcsúzik Kati nénitől, az együtt töltött sok szép év emlékével együtt.

Nyugodj békében, Kati néni!

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!