Kordokumentum az Aranycsapat 6:3-as londoni mérkőzéséről a TF-en
2023. december 6.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Az idén lett 70 éves a legendás 6:3. Az Aranycsapat szenzációs londoni meccse kapcsán megjelent angol sajtócikkek a TF Könyvtárában.

Megverhetjük a magyarokat! Többek között erről szóló anyag is olvasható a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem Könyvtár és Levéltárában, ahol az 1953. november 25-én a londoni Wembley-ben 105 ezer néző előtt megrendezett Anglia–Magyarország barátságos mérkőzés kapcsán megjelent angol sajtócikkek gyűjteménye csodálható meg. A nagy méretű szürke album eredete nem ismert, és sajnos elég rossz állapotban van, de így is rendkívül izgalmas és érdekes.

A hetven évvel ezelőtti futballmérkőzés előtt hiába készült győzelemre a világhírű angol válogatott, Hidegkuti Nándor három, Puskás Ferenc két, Bozsik József egy gólt szerzett, az Aranycsapat pedig 6:3-ra győzött. Ahogyan a bevezetőben írtuk, az angol sajtó bizakodott a magyar válogatott legyőzésében, aztán kisvártatva nem csupán azt tanulták meg a szigetországiak, hogy nem tanácsos lebecsülni az ellenfelet – hanem azt is, hogy nem Puscas, hanem Puskás...

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!