Európai partneregyetemekről érkeztek látogatók a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemre
2023. november 2.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A 2023/2024. őszi félév folyamán egyetemünk több látogatót is fogadott európai partnereitől.

Az Erasmus+ KA131-es program keretén belül a TF-re látogatott Axel Binnenbruck, a Münsteri Egyetem Sporttudományi Intézetének adjunktusa. A vendégoktatót dr. Ökrös Csaba általános rektorhelyettes fogadta, akivel a már évek óta jól működő szakmai kapcsolat folytatása és egy új kutatás elindítása volt a cél. Dr. habil. Kádár Judit, a Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatóság vezetője is találkozott a német vendéggel, akivel a Münsteri Egyetem és a TF jövőbeni együttműködésének lehetőségeit vették számba.

Szintén Erasmus+ bejövő személyzeti mobilitás keretében érkezett a varsói Józef Piłsudski Testnevelési Egyetemről Maria Lipko-Kowalska fitnesz- és rekreáció specialista. Egyetemünkről dr. Lacza Gyöngyvér, a Rekreáció Tanszék tanszékvezető egyetemi docense fogadta, akivel a két egyetem rekreációs képzéséről és a Healthy Campus kialakításáról beszélgettek, valamint a Sport-táplálkozástudományi Központban is járt a vendég, ahol dr. Szilágyi-Utczás Margita, Jenes-Kis Virág és Szakszon Flóra mutatta be neki a labort és a gépeket.

Európai partneregyetemekről érkeztek látogatók a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemre

Mindkét látogató részt vett az őszi félévre érkező külföldi diákok részére szervezett budapesti városnézésen, valamint számos sportszakmai programon, többek között edzéseken és mérkőzéseken.

Római partneregyetemünkről, a „Foro” Italicóról is érkezett négy szakember. Alessandra Pappalardo és Paola Cioffi atlétikai edzők, valamint Alessandra Conti és Antonello Cicarelli kutatók. A campus és a Dr. Koltai Jenő Sportközpont megtekintése után fogadta őket az Atlétika Tanszéken dr. Béres Sándor tanszékvezető és Zsivoczky Attila, akikkel edzésmódszertani és kutatási témákról beszélgettek. Következő programként dr. Petridis Leonidas, a Sportélettani Tudományos Központ tudományos főmunkatársa vezette körbe az olasz vendégeket a TF laborjaiban, ahol megismerkedhettek az egyetemen folyó kutatási projektekkel.

A sikeres látogatást követően reményeink szerint folytatódik a két intézmény közötti együttműködés további diák- és oktatócsere keretében, illetve kutatási területeken is.

 

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!