Hat hallgatónk kapott nemzeti felsőoktatási ösztöndíjról szóló oklevelet a Szenátus ülésén
2023. szeptember 29.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Szenátus csütörtöki összejövetelén ünnepélyes keretek között adták át a 2023/2024-es tanév nemzeti felsőoktatási ösztöndíjairól szóló okleveleket az érintett TF-es diákoknak. Az egybegyűltek többek között arról is döntöttek, ki kapjon TF Hőse-elismerést, illetve díszdoktori címet.

Szeptember 28-án az egyetem Róma termében ülésezett a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem legfőbb döntéshozói testülete, a Szenátus, amely összesen hat napirendi pontot tárgyalt.

Prof. dr. Sterbenz Tamás betegsége miatt nem tudott jelen lenni az ülésen, ezért dr. Ökrös Csaba általános rektorhelyettes adta át hat TF-es hallgatónak a nemzeti felsőoktatási ösztöndíjairól szóló oklevelet: Kamondi Natáliának, Varró Dórának, Szecsődi Noéminek, Dóka Gréta Annának, Kántor Zsófiának, valamint Bartáky Marcell Barnabásnak.

A folytatásban tiszteletbeli doktori címek adományozásáról döntöttek a megjelentek. Ennek értelmében a TF díszdoktorává fogadta a kétszeres brit olimpiai bajnok középtávfutó Lord Sebastian Coe-t, az atlétikai világszövetség (WA) elnökét, valamint prof. dr. Muhammad Li Csi Fenget, a malajziai Ázsiai Mozgásgyógyászati Egyetem igazgatóját.

Az egybegyűltek arról is döntöttek, hogy – prof. dr. h. c. Mocsai Lajos kezdeményezésére – TF Hőse-díjat adományoznak a nemrég elhunyt Dudar Györgynek, az egyetem egykori műszaki vezetőjének, aki hősies magatartást tanúsított a 2015-ben porig égett sportcsarnok kármentése közben.  

Az ülésen kinevezésekről is határoztak a szenátusi tagok: a Sportági Intézet Sportjáték Tanszéke egyetemi docensi pályázatát dr. Marczinka Zoltán, a tanszék oktatója, míg az oktatási igazgatói pályázatot Csekei László nyerte.

Az utolsó napirendi pont részeként dr. Cserny Ákos oktatási rektorhelyettes a 2023. évi általános és pótfelvételi eljárás statisztikáiról nyújtott tájékoztatást.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!