Különleges emberek különleges találkozása a Megszállottak Klubjának rendezvénye
2023. szeptember 26.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Október 2-án tartja egész napos konferenciáját a TF-en a Megszállottak Klubja, amelyhez prof. dr. h. c. Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke mondott némi kedvcsinálót. 

Több mint három évtizedes múltra tekint vissza a világraszóló eredményekkel büszkélkedő magyar sportolók alkotta Megszállottak Klubja, amely hamarosan, egész pontosan október 2-án, hétfőn a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen tartja soros rendezvényét. A konferencia mottója: „Megszállottság a sportban – csúcsteljesítmény a sportolói személyiség tükrében.”

A klub több mint harminc éve alakult a TF-en annak idején hosszú évekig oktató dr. Jakabházy László ötlete nyomán, s olyan, világraszóló eredményekkel büszkélkedő sportolókat tömörít, akik nem olimpiai sportágakban emelkedtek vagy emelkednek ki. Hogy néhány nevet említsünk: Polgár Judit sakknagymester, Lubics Szilvia Spartathlon-győztes hosszútávfutó, Besenyei Péter műrepülő vagy Piroch Gábor világhírű kaszkadőr.

„Rendezvényünkön világraszóló sikereket elért, a gyakorlatban is jártas és bizonyított sportolók tartanak előadást az eredményességről és a sikerességről – mondta prof. dr. h. c. Mocsai Lajosé, aki még az egyetem rektoraként került kapcsolatba a klubbal, amelyet ő költöztetett a TF-re. – Az előadók sportteljesítményét nemzetközi szinten is magasan jegyzik, ebből adódóan nagyon értékes nap lesz az október 2-i. A rendezvénnyel a Testnevelési Egyetemért Alapítvány kuratóriuma abban szeretne segítséget nyújtani az érdeklődőknek, hogy közelebbről is megismerjék a különböző rekreatív jellegű sporttevékenységeket. Mivel előadóinkat nagyon sokan ismerik, reméljük, hogy a résztvevők a későbbiekben elköteleződnek a testmozgás iránt. Szándékunk, hogy felhívjuk az emberek figyelmét az elsődleges megelőzésre, ehhez pedig olyan előadók és rendezvények kellenek, mint amilyen az október 2-i.”

E napon ugyanis találkozhatunk Kassai Lajos lovasíjász-világbajnokkal, Kopár István háromszoros földkerülő vitorlázóval, Piroch Gábor kaszkadőrrel, Pajor István és Ugyan Anita hegymászóval, Bessenyei Péter műrepülővel, Mányoki Attila és Szőnyi Ferenc hosszútávfutóval.

Mocsai Lajos felhívta a figyelmet, hogy az előadók között több világcsúcstartó és extrémsportoló is akad, akik különböző területeken, így ultrafutásban, hegymászásban vagy éppen vitorlázásban értek el nem mindennapi eredményeket.

„A rendezvény fő célkitűzése, hogy megmutassa, miképp válik a sport és a teljesítmény szellemi fogalommá a mögötte rejlő emberi tulajdonságok, képességek és készségek mentén. Meg kell értenünk, hogy a sport nemcsak gyakorlati tevékenység, hanem az egyén jellemét és az élethez szükséges képességeket is formálja.”

A rendezvény – amelynek programjait Kovács István olimpiai, világ- és Európa-bajnok bokszoló konferálja fel – a Megszállottak Klubja, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem (TF), és a Testnevelési Egyetemért Alapítvány közös szervezésének eredménye.

Az esemény látogatása ingyenes, de regisztrációköteles, amelyet szeptember 28. 16.00 óráig tehetünk meg ide kattintva. Parkolóhelyek csak korlátozott számban érhetők el.

Megszállottak Klubja konferencia plakát

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!