Bemutatkozó látogatást tett Peru magyarországi nagykövete a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen
2023. szeptember 1.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Egyetemünkre látogatott őexcellenciája Edgard Arturo Perez Alvan, Peru Magyarországon akkreditált rendkívüli és meghatalmazott nagykövete, valamint David Celis, a dél-amerikai ország külképviseletének tanácsosa és misszióvezető-helyettese.

A delegációt dr. Ökrös Csaba, általános rektorhelyettes, valamint dr. habil. Kádár Judit, nemzetközi kapcsolatok igazgatója üdvözölte, aki röviden bemutatta az egyetemet.

A tárgyalás érintette a perui-magyar sportszervezeti és felsőoktatási szféra együttműködési lehetőségeit. A Perui Sportiroda érdeklődést mutat egyetemünk képzései iránt, különös tekintettel az edzőképzésre, valamint szóba került barátságos mérkőzések, edzőtáborok tervezése, illetve webináron, online képzésekben való közreműködés lehetősége is.

Mindezeket Beck András nemrég kinevezett új perui magyar nagykövet segíti, így két kiváló diplomata közreműködésével jelenhet meg a TF a latin-amerikai kontinens egy újabb országában. 

A találkozó után vendégeink megtekintették az egyetem campusát. Reményeink szerint a látogatást sikeres konkrét együttműködés követi a közeljövőben.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!