Ritmikus gimnasztika: Pigniczki Fanni világbajnoki bronzérmes!
2023. augusztus 24.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Karikával bronzérmes lett a spanyolországi olimpiai kvalifikációs világbajnokságon a TF-en végzett Pigniczki Fanni.

 Halmozza a sikereket idén nyáron Pigniczki Fanni, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen MSc edzői szakán végzett olimpikon: a ritmikus gimnasztikázók Valenciában zajló olimpiai kvalifikációs világbajnokságán a sportág egyik legnagyobb magyar sikerét elérve karikával bronzérmet nyert! A selejtezőből 33.100 ponttal nyolcadikként jutott tovább, majd a döntőben ezt az eredményét is fölülmúlva 34.050 ponttal harmadik lett. Pályafutása hatodik világbajnokságán szerepel, és másodszor jutott szerenkénti döntőbe, tavaly nyolcadik lett szalaggal. Ez a sportág második magyar vb-érme, Patocska Mária ötven éve szintén karikával lett harmadik helyezett hármas holtversenyben. Egyéni összetettben – ahol a legjobb 18 jut a döntőbe és a legjobb 14 szerez olimpiai kvótát – Pigniczki Fanni két szer után a kilencedik helyen áll.

„Fanni óriásit versenyzett a világbajnokság első napján. Hihetetlenül büszkék vagyunk rá, de a versenynek nincs még vége. Nagyon szép sorozatot produkált az elmúlt években a tokiói kvótával, a Világjátékok-érmekkel és az Egyetemi Világjátékokon elért győzelmekkel. Várjuk a folytatást!” – idézi a magyar szövetség sajtóközleménye Lauber Zsófia edzőt.

A magyar sportcsillag rendkívül eredményes időszakot él meg, hiszen – mint arról mi is beszámoltunk – a nyári csengtui Egyetemi Világjátékokon egyéni összetettben és labdával is aranyérmet érő gyakorlatot mutatott be.

Fotó: AFP

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!