Gyász: elhunyt a TF-en végzett Ormai László asztalitenisz-mesteredző
2023. július 11.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

91 esztendős korában, hosszan tartó betegség után vasárnapról hétfőre virradó éjszaka elhunyt dr. Ormai László, a Statisztika PSC asztaliteniszklub megalapítója, a MOATSZ tiszteletbeli alelnöke. aki 1966-ban szerzett diplomát a TF-en.

A nagyszerű szakember 1932. március 15-én született Budapesten, és már fiatalkorában, 1954-ben elkezdett edzősködni a Statisztikánál, majd 1965-ben mesteredző lett. Egyévvel később, 1966-ban szerezte meg diplomáját a Testnevelési Főiskolán.

Edzői pályafutása során 25-ször nyert BEK-et, illetve BL-t, és 40-szer nyert magyar bajnokságot. A TF-en tanított szakedzőket, majd a női válogatott szövetségi kapitánya volt, az edzőbizottság vezetője. Szakmai könyvet adott ki az asztalitenisz oktatásáról.

Sportvezetőként is dolgozott: a Statisztika szakosztályvezetője, elnökhelyettese, 2006 és 2021 között elnöke volt, míg a Magyar Edzők Társaságának alapító tagja, később elnöke és tiszteletbeli elnöke volt, miképp a Magyar Asztalitenisz-szövetségnek is.

Róla nevezték el a Statisztika otthonának számító Marczibányi téri csarnokot.

Számos kitüntetése között megtalálható a Magyar Sportért-díj, a MOB-életműdíj, a Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje, az ETTU Becsületrend és a MOB Nők Sportjáért Életműdíj is.

Nyugodjék békében!

Fotó: Nemzeti Sport

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!