A Nemzetközi Edzőképző Tanfolyam (NET) sportdiplomáciai sikerei
2023. június 12.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Több, az Olympic Solidarity (IOC) ’scholarship holder’ ország médiája is beszámolt a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem Nemzetközi Edzőképző Tanfolyamáról.

A Bahreini Olimpiai Bizottság kötelékébe tartozó Bahreini Tenisz Szövetség Instagram-oldalán, illetve az ugandai rendőrség, az Afrosportsban hirdeti a NET-et, amely több mint 30 éve már a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem (TF) szervezésében működik, és egyre több országba jut el, így emelve az aspiráns országok nemzetközi versenyképességét, illetve elismertségét az edzőképzés területén, ami fontos alapja az országok sikereinek az olimpiai és/vagy világversenyeken.

A NET-en a TF-n vezető oktatói személyes küldetésüknek érzik a külföldi hallgatók és ezzel együtt a számos ország sportéletének megalapozását, és a program diplomaosztója után is személyes kapcsolatokkal segítik a jövőbeni előmenetelt.

A Nemzetközi Edzőképző Tanfolyam NET sportdiplomáciai sikerei 1

Ilyen tantárgy a sportmenedzsment (oktató: prof. dr. Sterbenz Tamás rektor), Training theory (oktató: prof. dr. Radák Zsolt), Sport injuries, illetve Exercise physiology (oktató: dr. habil. Kneffel Zsuzsanna), Ethics in sport (oktató: dr. Csuka Botond), Sport psychology (oktató: dr. Gyömbér Noémi), Science in sport (oktató: dr. Tihanyi József rector emeritus), Sport sociology (oktató: dr. Dóczi Tamás), Sport pedagogy (oktató: Csordás-Makszin Ágnes), Human biology (oktató: dr. Farkas Anna), Biomechanics (oktató: Hegedűs Ádám) vagy sport nutrition (oktatók: Szakszon Flóra, Jenes-Kis Virág, Shenker-Horváth Kinga, dr. Szilágyi-Utczás Margita) és conditioning (oktató: dr. Metzing Miklós).

Az elméleti tantárgyak mellett a gyakorlati tantárgyak, melyeket 100 órában tanulnak a külföldi hallgatók, ereje és minősége meghatározó támogatás az olimpiai szervezethez tartozó országok munkájához. A 2023 tavaszi kurzusán ezek a sportágak: kézilabda (sportágvezető: dr. Ökrös Csaba, általános rektorhelyettes, dr. Marczinka Zoltán), kosárlabda (sportágvezető: Boros Zoltán), röplabda (sportágvezető: Jókay Zoltán), cselgáncs (sportágvezető: dr. Németh Endre), úszás (sportágvezető: dr. Egressy János, dr. Nagy Nikoletta, Molnár Bence), tenisz (sportágvezető: Dékány Marcell, lásd a képen), vízilabda (sportágvezető: Lukács Dénes), birkózás (sportágvezető: Farkas Gábor).

Ezúton is köszönjük nekik a nemzetközi elismeréseket és a hatalmas munkát.

 

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!