Elindult az önkéntes koordinátorok képzése a budapesti atlétikai világbajnokságra
2023. május 25.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen 2023. május 23-án megkezdődött a budapesti atlétikai világbajnokság több mint 2500 önkéntesének irányításában közreműködő koordinátorok képzése. 

A 60 kiválasztott önkéntes koordinátor a világbajnokság és annak előkészítő rendezvényein segíti majd a sikeres lebonyolítást és az önkéntesek közreműködését, együttműködve egy-egy funkcionális terület vezetőjével és munkatársaival.

A koordinátorok képzése az új Nemzeti Atlétika Központban tett bejárással kezdődött, amelynek során a koordinátorok megismerhették a létesítmény kiemelt fontosságú részeit és funkcióit. A délután második felében a TF-en elméleti oktatáson vettek részt az esemény egyes funkcionális területeinek bemutatásával.

Elindult az önkéntes koordinátorok képzése a budapesti atlétikai világbajnokságra 2

Dr. Perényi Szilvia önkéntesprogram-igazgató köszöntője után a „Kommunikáció, aktivitások és jegyértékesítés” témájában tartott előadást Rózsa Iván marketing és kommunikációs kiemelt területi igazgató, valamint György Bence PR- és médiaigazgató. Bulyovszky Veronika nonstadia venue manager a vb stadionon kívüli helyszínén végzendő feladatok fontosságára hívta fel a figyelmet, végül az orvosi-egészségügyi szolgáltatás teendőibe bekapcsolódásról tartott részletes előadást dr. Mayer Ákos, a medical terület orvosigazgató-helyettese.

A program a NAK megnyitó eseményeinek koordinátorokra váró feladataival folytatódott, hiszen közreműködésük a több mint kétezer önkéntes mellett már június 17-én megkezdődik. A megnyitó programjának ismertetése után a megnyitó napjára szervezett stadionbejárás részleteit, tervét vázolta fel az önkénteseknek dr. Perényi Szilvia.

Az önkéntes koordinátorainkra további képzési napok várnak, míg júniusban az önkéntesek területi képzésein is aktívan részt vesznek. Lelkesedésünk és elkötelezettségük töretlen.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!