Fergeteges hangulatban telt az idei TFeszt
2023. május 11.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Május 10-én, szerdán a sporté, az ügyességi játékoké és természetesen a bulizásé volt a főszerep a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem egyik legjelentősebb eseményén, a TFeszten.

Már reggel kilenc órakor pattogott a labda az L2 és a D teremben, ahol a B33 kosárlabda-, illetve a futsalbajnokság küzdelmei zajlottak. E két sportágon kívül még röplabdában, kézilabdában, teqballban, erősportokban (fekvenyomás, guggolás, felhúzás), kidobásban, küzdősportokban (répahúzás, lábszkander, plank), továbbá ügyességi játékokban (dekázás, helyből távolugrás, botegyensúlyozás) mérték össze erejüket és tudásukat a résztvevők.

A gazdag programkínálatban természetesen zumba is szerepelt azok számára, akik nem egymás ellen, hanem egymás mellett akartak küzdeni az egészségükért. A kertben megtartott fergeteges zumbaórát Mezei Eszter fitneszguru vezényelte.

Rajta kívül még egy hírességgel is találkozhattunk a nap folyamán: az Exatlon Hungary és az Ázsia Expressz sztárja, a magyar honvédséghez nemrég csatlakozott Rozs Gergely a TF Bikája versenyen vett részt. Egyik legnagyobb ellenfelének a TF-en végzett, szintén angyalbőrbe bújt Pálinkás Szilveszter bizonyult.
A „katonai felvonulás” ezzel még nem ért véget: két kisebb alakulat is benevezett a teqballbajnokságra, az egyikben egy TF-hallgatóval.

Az egésznapos eseményre a TF dolgozói is felszívták magukat: futsalban és röplabdában is saját csapatot állítottak ki. Előbbiben Oros Zsolt, Faragó Zoltán, Kiss Gergely, Vincze Géza, Wolf Benedek, Gojdi László, Kárpáti István és Ruzsits Patrik rúgta a bőrt, utóbbiban prof. dr. Sterbenz Tamás, a TF rektora, Érdy Kata, Nagy István, Ruzsits Patrik, Balogh Boglárka, dr. Varga Dániel kampuszfőigazgató, Kiss Gergely, illetve Budaházy Boglárka ütötte a labdát.

A dolgozók röplabdacsapatának első összecsapását dr. Cserny Ákos oktatási rektorhelyettes és prof. dr. h. c. Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke is megtekintette. A TF korábbi rektora később kissé szokatlan szerepkörben, ám számára meglehetősen ismerős terepen is feltűnt: ő fújta ugyanis a sípot a délutáni kézilabdamérkőzésen.

Kora estétől a lazulásra tolódott a hangsúly: ekkor bonyolították le a sörpongbajnokságot, majd az estét hajnalig tartó zenés-táncos mulatság zárta le.

Eredmények hamarosan.

 

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!