Emléktabló készül a TF-en a mesteredzők tiszteletére
2023. május 9.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Idén nyáron avatják fel a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem (TF) új, minden igényt kielégítő csarnokát, és a Magyar Edzők Társasága (MET) szeptemberben már ott tünteti ki az arra érdemes szakembereket mesteredzői diplomával, valamint életműdíjakkal.

Az idei esemény kiemelt részeként a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem emléktáblát leplez majd le, amelyen hazánk eddigi összes mesteredzőjének neve szerepel. Magyarországon 1952 óta napjainkig 687 sportszakember kapott mesteredzői diplomát 44 sportágban, és óriási büszkeség a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemnek, hogy egy kivételével valamennyien a TF-en végeztek!

„A Magyar Edzők Társaságának mesteredzői szakkollégiuma adományozza évente a mesteredzői diplomákat. Az anyagi juttatással nem járó kitüntetések közül idehaza ennek van a legnagyobb társadalmi elismertsége a magyar edzők körében. A Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem méltán lehet büszke arra, hogy az eddigi kitüntettek csaknem száz százaléka a TF-en végezte tanulmányait. A szeptemberben leleplezendő emléktáblával az ő szakértelmük és munkásságuk előtt hajtunk fejet” – mondta érdeklődésünkre Prof. dr. h. c. Mocsai Lajos, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke, a TF korábbi rektora, kézilabda mesteredző, aki minden idők legfiatalabb magyar sportszakembereként 32 éves korában kapta meg a mesteredzői diplomát.

Emléktabló készül a TF en a mesteredzők tiszteletére

A kép a Magyar Edzők Napján készült.
2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!