Együttműködési megállapodást kötött a TF és a hazai floorballszövetség
2023. március 9.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Hosszú távú együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem (TF) és a Magyar Floorball Szakszövetség (MFSZ) március 9-én, csütörtökön a TF-en.

A rektori tárgyalóban tartott eseményen egyetemünket dr. Ökrös Csaba általános rektorhelyettes képviselte, míg a Magyar Floorball Szakszövetségtől Kiss László elnök volt jelen.

A határozatlan idejű megállapodás egyik fontos eleme, hogy a 2023/2024-es tanévtől jelentős szakmai gyakorlatot magában foglaló floorballedző-alapképzést indít egyetemünk. Az oktatásban részt vesznek az MFSZ által javasolt szakemberek is. A szerződés külön kitér arra is, hogy a TF és a szövetség feladatának tekinti a határainkon túl élő magyar edzők, sportszakemberek képzését, törekszik az együttműködésre a külföldi társegyetemekkel és szövetségekkel, továbbá megvizsgálja a közös képzés megvalósításának lehetőségeit. A paktum azt is tartalmazza, hogy a felek a jövőben együttműködnek sportágspecifikus és sporttudományos kutatásokban, konferenciák és továbbképzések szervezésében.

Együttműködési megállapodást kötött a TF és a hazai floorballszövetség 1

„Köszönjük a lehetőséget, hogy a jövőben együttműködhetünk a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemmel – kezdte köszöntőjét Kiss László elnök. – A tavalyi évben komoly átalakuláson ment át a szövetség, amelynek részeként egyik kiemelt feladatunk lett, hogy folyamatosan képezzük a sportágban tevékenykedő szakembereket és a sportágat kedvelőket. Többirányú sportszakmai képzésben gondolkodunk, amelynek egyik fontos állomása a felsőfokú edzőképzés és vele párhuzamosan a mesterképzés. Hosszú távú kooperációt tervezünk a TF-fel, és bízunk benne, hogy az itt végző hallgatók megfelelő módon tudják fejleszteni a sportágat. A floorball immáron a Nemzeti alaptanterv része, és az egyetemről kikerülő hallgatók, valamint testnevelő tanárok vélhetően jól tudják majd hasznosítani a képzés során szerzett ismereteiket.”  

Ökrös Csaba általános rektorhelyettes, a Sportjáték Tanszék vezetője egy személyes anekdotát elevenített fel.

„Az 1990-es években TF-hallgatóként jómagam is versenyszerűen űztem ezt az azóta rendkívül dinamikusan fejlődő sportágat. Emlékszem, akkoriban a jégkorongozók és a gyeplabdázók is szívesen szálltak be a játékba. A floorball hazai fejlődéséhez elengedhetetlen, hogy az edzőképzés szervezett keretek között folyjon. Felettébb megtisztelő, hogy a hazai szövetség bennünket választott erre a célra. A közös munkában a TF nyújtja majd a sporttudományos hátteret, és remélem, gyümölcsöző lesz az együttműködés a felek között.” 

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!