A Science Parkok is terítéken a Sport és Innováció Konferencián
2022. szeptember 8.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A tudományos parkokról is esik szó az V. Sport és Innováció Konferencián, a kerekasztal-beszélgetést Vida József, a Testnevelési Egyetemért Alapítvány kuratóriumi tagja moderálja.

A Science Parkok is terítéken a Sport és Innováció Konferencián

Szeptember 14. és 16. között ötödik alkalommal rendezik meg a Sport és Innováció Konferenciát. A háromnapos eseménynek a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem (szeptember 14., Budapest), illetve a Nemzeti Kézilabda Akadémia (szeptember 15. és 16., Balatonboglár) ad otthont. A rendezvény első napján a VII-es szekcióban a Science Parkok lesznek terítéken. Meghallgathatjuk dr. Molitorisz Dániel „Prediktív prevenció – Mesterséges intelligencia kapcsolt mozgáskontroll és sérülésmegelőzés a XXI. században” című előadását.

„A Szilícium-völgyként ismert leghíresebb science park a Stanford Egyetem kezdeményezése volt. Magyarországon a Tudományos és Technológiai Park Szövetség képviseli ezt a gazdasági modellt, és honosította meg nemzeti programként. A Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem 2021-ben kötelezte el magát a modell mellett, és tudástranszfer folyamatait, valamint innovatív értékteremtési kultúráját e társadalmi és gazdasági szempontból is bevált operációs rendszerrel valósítja majd meg” – mondta dr. Dávid Roland, a TF Technológia- és Tudástranszfer Központjának igazgatója.

A szekcióra elsősorban olyan kutatókat, hallgatókat és innovátorokat várnak, akik eddig nem tudták, hogyan érhetik el céljaikat, és hogyan valósíthatják meg újszerű elképzeléseiket.

„A hallgatóság megismerheti az innováció lépcsőfokait, a hazai helyzetet és lehetőségegyüttest, és a TF-n a science park létrehozását menedzselő Sport Life Science Kft.-nál induló konkrét programokat, inkubációs rendszereket, illetve egy éppen zajló inkubációs folyamat közben lévő innovációt is” – tájékoztatott dr. Dávid Roland.

A szekciót szeptember 14-én, szerdán tartják 17.00 és 18.15 óra között a Párizs teremben.

Az V. Sport és Innováció Konferenciára itt regisztrálhatunk, a konferencia programja pedig itt tekinthető meg.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!