Sportlétesítmény-üzemeltető szakirányú képzés a TF-en
2022. augusztus 23.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Sportlétesítmény-üzemeltető szakirányú képzés célja, hogy olyan sportszakembereket képezzen, akik megalapozott elméleti és gyakorlati ismeretek, valamint készségek birtokában képesek üzemeltetőként hozzájárulni a hazai sport megfelelő kiszolgálásához a különböző sportlétesítményekben.

Sportlétesítmény üzemeltető szakirányú képzés a TF en

A képzés során a résztvevők – többek között – megismerik a műszaki és gazdaságtudomány alapvető, átfogó fogalmait és elméleteit, fejlődési jellegzetességeit, továbbá az alapvető sporttudományi, sportgazdasági, vezetéselméleti, szervezéstudományi és üzemeltetési módszereket.

A kétféléves képzés után a hallgatók sportszövetségekben és sportszervezetekben, valamint állami és önkormányzati intézményekben helyezkedhetnek el.

„A mostani gazdasági környezetben, a közeledő gazdasági válságban, valamint a gyorsan változó energiaválság miatt kialakuló inflációs helyzetben különösen fontos, hogy megtanítsuk hallgatóinknak, hogyan kell gazdaságosan üzemeltetni a sportlétesítményeket – mondta Prof. dr. Géczi Gábor szakfelelős, a Gazdaság és Társadalomtudományi Intézet igazgatója, a Sportmenedzsment tanszék vezetője. Ez egyébként hangsúlyosan jelenik majd meg az ősszel induló képzésünkön is, amelynek során mindemellett széles körű szakmai tudásra tehetnek szert a jelentkezők a hazai, sok esetben már világszínvonalú létesítmények üzemeltetési vezetőitől, szakembereitől.”

A professzor hangsúlyozta: az egész magyar sport érdeke, hogy megfelelően és kiváltképpen gazdaságosan működjenek a hazai sportot kiszolgáló létesítmények, továbbá az is fontos, hogy a hatékonyabb működtetéssel minél nagyobb számban maradjanak a sport szolgálatában a közvetlen állami finanszírozásból és a TAO-támogatásból létrehozott sportlétesítmények.

Jelentkezési határidő: 2022. augusztus 31.

A sportlétesítmény-üzemeltető szakirányú képzésről, a jelentkezés menetéről és részleteiről ide kattintva olvashatunk többet.

A TF ősszel induló szakirányú képzéseiről itt, a szakmai képzésekről itt olvashatunk részletesebben.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!