Kiválósági képzés a University of New Mexico együttműködésével
2021. szeptember 1.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Nagy sikerrel valósult meg ezúttal online formában a harmadik kiválósági képzés a University of New Mexico együttműködésével 2021 júliusában.

Három hetes kiválósági képzés a TE és a University of New Mexico együttműködésében

kép: UNM Facebook

A program fő célja a TE azon oktatóinak szakmai és interkulturális készségeinek fejlesztése, akik kiemelt szerepet játszanak a TE nemzetközivé válásában, a jövőben tervezett angol nyelvű teljes és részképzések kapcsán. Ez a tapasztalat segíti őket abban, hogy oktatóként jobban megértsék a nemzetközi hallgatói igényeket is. Hosszabb távú célunk a programmal az, hogy a TE szakmailag idegen nyelven is erős, világszínvonalon tanítani, előadni és publikálni képes oktatógárdával rendelkezzen.

A program létrejöttét a TE részéről aktívan támogatta Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajos rektor, Dr. Genzwein Ferenc kancellár, Dr. Sterbenz Tamás általános rektorhelyettes, Dr. Lacza Zsombor, tudományos rektorhelyettes, Dr. Ökrös Csaba, tanszékvezető, Dr. Géczi Gábor, tanszékvezető, Dr. Marczinka Zoltán, MKSZ Sportigazgató.

Az új-mexikói egyetem részéről a program megvalósítását támogatta: Gail Masutani, Dr. Nicole Tami, Danielle L. Gilliam, Dr. Paul Edmunds, Dr. John Barnes, Dr. Allison Smith, Dr. Karen Gaudreault, Dr. Natalie Kubasek, Dr. Stephanie Sanchez, Dr. Jairo Marshall and Emily Mosby.

A Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatósága részéről Dr. Kádár Judit igazgató és Matuz Edina nemzetközi kapcsolatok referens segítették a két egyetem közötti kommunikációt és a program lebonyolítását.

A résztvevők: Dr. Boda-Újlaky Judit, Dr. Szájer Péter, Farkas Gábor, Bordán Csaba, Csákvári László, Molnár István, Dékány Marcell, Katona Péter, Milassin Ákos, Zsivóczky-Pandel Attila, Trajer Emese, Dr. Rácz Katalin, Dr. Farkas Judit kitűnő munkát végeztek ezekben a hetekben. Az angol szakmai nyelvi képzésen kívül konzultációkon vettek részt, netwrokingeltek és megtanulták a kurzustervezés, kurzusleírás-készítés, prezentálás és publikálás világszínvonalú standardját, majd a program végén kurzusleírást készítettek. Az TE oktatói az utolsó napon online záró ünnepségen vették át virtuálisan elismerő oklevelüket.

A megvalósult projekt a TE-UNM együttműködés kiemelkedő eleme, amely hozzájárul a szokásos egyetértési megállapodások céljain túlmutató stratégiai partnerséghez. Reméljük a jövőben hasonló csoportos, illetve egyéni képzések valósulhatnak meg személyes jelenléttel mind Budapesten, mind pedig Albuquerque-ben.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!