A TE Támogató Szolgálata megkezdte működését
2016. november 11.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Egyetemünk 2016 őszétől új szolgáltatással bővült, a Támogató Szolgálattal, amely azzal a céllal jött létre, hogy a hallgatók magánéleti és tanulmányi nehézségeire, elakadásaira, megoldására nyújtson segítséget. A tanácsadó szolgálat jelenléte csökkentheti a felesleges lemorzsolódás veszélyét a diákok körében, mivel a campuson belül bárki segítséget, információt kaphat.

Támogató Szolgálat emblémaElsőként a gólyák körében tartottunk évkezdő tájékoztatókat. Minden szakon a hallgatókat csoportonként évkezdő tájékoztatókra invitáltuk, melyek helye a „D” épület küzdősport terme volt.

A szakok karrierlehetőségeiről, sajátosságairól, valamint az egyetemen elérhető szolgáltatásokról kezdeményeztünk beszélgetést a hallgatókkal, a beszélgetések azonban ennél jóval több témát érintetek a hallgatói kérdések okán.

Minden hallgatói csoportban a szakos ismeretek egyéb, későbbi munkaerőpiacon felhasználható lehetőségeit is átbeszéltük, a Neptun használata, tárgyfelvétel, sportszakmai gyakorlatra való jelentkezés, Erasmusos lehetőségek, kimeneti nyelvvizsga-követelmények és egyéb témák mellett. Tájékoztattuk hallgatókat, hogy milyen problémákkal regisztrálhatnak a Fogyatékosságügyi koordinációs Irodában, illetve amennyiben magánéleti, vagy egyéb, tanulással, egyetemi élettel kapcsolatos problémájuk akadna, forduljanak bizalommal a Támogató Szolgálat munkatársaihoz.

Szeptember folyamán osztatlan tanári szakos fiúknak, majd az osztatlan tanári szakos lányoknak tartottunk évkezdő tájékoztatót. A pedagógus életpálya modell mellett tanítási tapasztalatról, helyzetekről is beszélgettünk velük.

A tanárszakosok után a testnevelő-edző szakosokkal, majd a humánkineziológia szakosokkal beszélgettünk. Ezúton köszönjük Tuza Kornéla Phd-hallgatónak, hogy meghívott vendégként mesélt a humánkineziológia szak érdekességeiről, későbbi lehetőségeiről. Végezetül a rekreáció szakosoknak, majd a szervező szakosoknak tartottunk tájékoztatást.

Korábbi sejtéseink beigazolódtak, a hallgatók szívesen vették a tájékoztatást és az utána következő kötetlenebb beszélgetést, ahol kérdéseiket nyugodtan feltehették.

A tájékoztatók után néhány héttel Neptunon keresztül felkerestük a hallgatókat, hogy munkánkat értékeljék, illetve javaslatokat kértünk arra nézvést, hogy a jövőben még milyen témák, kérdések foglalkoztatják őket. Közben folyamatosan érkeznek hozzánk megkeresések a legkülönbözőbb ügyekben, ezúton köszönjük a hallgatók bizalmát.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!