Vedd fel a ritmust!
2017. február 14.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Dunai Regatta Magyarország legnagyobb egyetemek közötti sport- és kulturális fesztiválja. Idén már ötödik alkalommal 18 magyar egyetem részvételével alakul át sportfesztivállá a Műegyetem rakpart, ahol a sárkányhajós és evezős csapatok a Parlamenttől, illetve a Vigadótól a Budapesti Műszaki Egyetem központi épületéig versenyeznek.

Vedd fel a ritmust! (Dunai Regatta 2017)

A nyolcasokban profi evezősök ülnek, míg a sárkányhajókat olyan amatőr főiskolai és egyetemi hallgatók töltik meg, akik szívesen vesznek részt egy izgalmas versenyben, és lesznek részesei egy jó hangulatú, bulis felkészülési időszaknak. A rakpartra a szurkoló csapatok hozzák el a Regatta-élményt: saját egyetemeik színeiben, haveri körré verbuválódva pörgetik a bulit a verseny közben és a fesztiválozás alatt is.

A Regattában nem csak a versenynap, de a fesztiválig vezető út is sok érdeklődőt vonz. A versenyzők kiválasztása, az edzések és az egyetemeken tartott Roadshow-k folyamatos megjelenést élveznek a Dunai Regatta és a résztvevő intézmények kommunikációs csatornáin. Az első idei TE-s Roadshow helyszíne a Főépület második emelete lesz, ahol a szervezők célja, hogy a hallgatók belekóstoljanak a regattai hangulatba és információkat gyűjtsenek a nevezésről. A fesztiválig még két Roadshow van tervben az egyetemünkön, ahol egyre hangsúlyosabb megjelenésekkel készülnek a nagy napra a Regatta szervezői. Az idei versenyen a Testnevelési Egyetem címvédőként indul sárkányhajó kategóriában, illetve profi evezős csapatot is indítunk a Semmelweis Egyetemmel karöltve.

A Dunai Regattán nem csak a vízen, a parton is zajlik az élet, ahol a legfelkészültebb Cheerleader csapatok látványos show kíséretében versenyeznek, sőt bemutatkoznak izgalmas extrém sportok is, amelyeket minden vállalkozó szellemű kipróbálhat, aki szeretné egy nagy adrenalin-boostal indítani a nyárelőt.

A sportfesztivál egyik alappillére a zene és a koncertélmény - napközben a Sound of the University tehetségkutató utolsó fordulója dübörög, majd a sportversenyek végeztével, a hajnalig tartó bulizásé a főszerep.

Bővebb információk most kedden reggel kilenc órától 14:00 óráig a Regatta Roadshow keretein belül, amelyre a Főépület második emeleti folyosóján kerül sor.

fotó: Wikipédia

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!