Verrasztó Evelyn is ott lesz az Universiadén
2017. augusztus 8.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Augusztus 19. és 30. között Tajvanon rendezik meg a 29. Universiadét, s a népes magyar küldöttséggel tart Verrasztó Evelyn, a Testnevelési Egyetem sportszervező szakára járó kiváló úszónk is.

Evelyn részt vett a nemrégiben véget érő budapesti vizes világbajnokságon, ahol a 200 méteres női gyorsúszás előfutamai után csalódottan nyilatkozott, hiszen nem sikerült jól az úszása, saját futamában is csak kilencedik lett, végül a 23. helyen zárt – nagyon messze, bő egy másodpercre volt a középdöntő. Azonban a női 4x200 méteres gyorsváltóban Verrasztó hozta vissza a váltót a hetedik helyre, aztán az utolsó 200 méteren Hosszú Katinkával ért célba a csapat hatodikként. De ez már a múlt, mert a 28 éves úszóra most újabb kihívás vár: indul az Universiadén.  

„Karrierem során számos városban megfordultam már, Tajvanon azonban még sohasem voltam – mondta megkeresésünkre Verrasztó Evelyn. – Az Universiade természetesen nem ugyanaz a szint, mint az úszóvilágbajnokság, de itt is rendkívül erős lesz a mezőny. Hogy éremesélyes vagyok-e, az majd úgyis a versenyeken derül ki, számomra az a legfontosabb, hogy úgy szálljak ki a medencéből, hogy mindent kiadtam magamból. Erre készülök.”

Verrasztó Evelyn is ott lesz az Universiadén

A válogatott sportoló öt számban nevezett: 100 és 200 méter gyorson, 50 és 100 méter pillangón, valamint 200 méter vegyesen.

„Majd eldöntjük, hogy az ötből hányban indulok. Jelen állás szerint a száz és a kétszáz gyorson, valamint a kétszáz vegyesen biztosan rajthoz állok. Örülök, hogy ezúttal a világbajnokság után rendezik meg az Universiadét, mert így részt tudok venni rajta, korábban ugyanis rendre a vébé előtt bonyolították le, és a felkészülés miatt nem tudtuk beiktatni a versenyprogramomba. Számomra ez lesz az első Universiade és valószínűleg az utolsó is, szeretném jól érezni magam, persze úgy, hogy közben jó eredményeket érek el. A csúcsformánkat nyilván a budapesti világbajnokságra időzítettük, de azért Tajvanon is odatesszük magunkat.”

Verrasztó Evelyn elmondta: más sportágak jeles magyar képviselői is utaznak az Universiadéra, például a gátfutó Baji Balázs vagy a vívó Márton Anna és Szatmári András.

„Szerintem nagyjából olyan lesz az Universiade, mint egy miniolimpia” – tette hozzá az úszónő.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!