Gyurta Gergely bronzérmet szerzett az Universiadén
2017. augusztus 23.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Tajpei 29. Nyári Universiade 3. versenynapján Gyurta Gergely legnagyobb versenytársai az olasz Paltinieri, a budapesti vizes vb aranyérmese és a vb-ezüstérmes ukrán Romanchuk voltak 1500 méteres gyorsúszásban. Nagy verseny volt!

A mezőny erejét mutatta, hogy Gyurta a táv első felén a 4.-5. helyen úszott, D. Acerenza (ITA) és a J. Lelliot (GBR) is előtte fordultak, de szerencsére tudta tartani magát az élbolyban. A két világklasszis a táv felénél már két, illetve négy testhosszal is vezetett, ám Gergő, miután többen leszakadtak róla, végül a japán Nakayával vívott kiélezett küzdelmet. A japánnak nem sikerült a felzárkózás, Gergő folyamatosan visszaverte próbálkozásait, így végül 15:01,11-es idővel, alaposan megjavítva keddi eredményét megszerezte az úszócsapat első érmét, a magyar küldöttség 4. érmét, egy bronzérmet.

Az eredményhirdetésen láthatóan boldogan állt fel a Metropolitan Egyetem kereskedelem és marketing szakának frissen végzett hallgatója a dobogó harmadik fokára, ahol barátságosan fogott kezet a világbajnok, most már új Universiade csúccsal bajnok Paltinierivel.

Eredmény:

  1. PALTRINIERI Gregorio (ITA) 14:47,75 (Universiade csúcs)
  2. ROMANCHUK Mykhailo (UKR) 14:57,51
  3. GYURTA Gergely (HUN) 15:01,11

Gyurta Gergely bronzérmet szerzett az Universiadén

A keddi fantasztikus úszás után a szerdán névnapját ünneplő Biczó Bencének (EDUTUS) minden reménye megvolt arra, hogy a kazanyi Universiade aranyérme után most is éremmel térjen haza a férfi 200 m pillangó döntője után. Az Edutus Főiskola kereskedelem és marketing szakos hallgatója 150 m-nél még az 5. helyen állt, az utolsó 50 méteren azonban tudott gyorsítani, így végül 1:56.16-tal harmadik helyen csapott a célba. Az első helyet HOROMURA Nao (JAP), a szám junior világbajnoka új Universiade csúccsal szerezte meg (1:53.90), a második az ugyancsak japán SETO Dalya lett (1:55.09.) A versenyen megjelent a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) kincstárnoka, a mongol Bayasgalan Danzandorj és Eric Saintrond, a FISU főtitkára is.

Szerdán még egy döntőben voltunk érdekeltek, Verrasztó Evelin (Testnevelési Egyetem) a női 200 m vegyes úszásban 2:13.30-e eredménnyel pontszerzőként az 5. helyen végzett. Az elsőséget a japán OHASHI Yui szerezte meg új Universiade csúccsal (2:10.03).

ATLÉTIKA

Jól kezdődtek számunkra az atlétika versenyek, mivel Halász Bence, az ELTE PPK rekreációszervezés és egészségfejlesztés szakos hallgatója az első dobásra 71.29 m-rel, 2. helyen jutott be a csütörtöki döntőbe, nála csak a moldovai Marghiev dobott nagyobbat (72.59m). A férfi kalapácsvetésben a szint 60 m volt, amely azért érdekes, mert a kvalifikációban az indulók közül lényegében mindenki tudja ezt a szintet, ennek ellenére csak 9 indulónak sikerült ez.

VÍZILABDA

Férfi vízilabdázóink simán bejutottak a negyeddöntőbe. A Magyarország – Dél Korea férfi vízilabda mérkőzésen 18:2-re leléptük a koreaiakat, ezzel März Tamás csapata a negyeddöntőbe jutott, ahol két nap pihenő után a szerbekkel kerülünk szembe. Eredmény: Magyarország - Dél-Korea: 18-2 (6-1, 4-1, 4-1, 4-0). Gólszerzők: Illés, Lőrincz, Angyal 5, Német 4, Járfás, Jansik, Bundschuh, Kovács P. 2

VÍVÁS

A női párbajtőrben a Budai Dorina (SZIE), Mihály Kata (DE), Siklósi Enikő (ELTE) és Szabó Laura (KJF) összetételű csapat indult. Először a 32 között a hollandokat verték a lányok 45:25-re, majd a svájci csapattól kaptak ki a 16 között, így összesítésben a 13. helyen végeztek. Az aranyérmet az ukrán párbajtőrcsapat szerezte meg.

Az Iliász Nicolas (ELTE), Péch Miklós András (BCE), Puy Sebestyén Zsombor (SZIE) és Szatmári András (BGE) összetételű kard csapat a 16 között a lengyel gárda ellen kezdett, ahol könnyedén győztek, majd a később bronzérmig menetelő olaszoktól sajnos 34:45-re kikaptak. A kard egyéniben aranyérmet szerzett SZATMÁRI András által fémjelzett csapat ezzel az eredménnyel 5. helyen zárta a versenyt.

forrás: mefs.hu

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!