A részletekre figyel az új HÖK-elnök
2017. december 5.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

December elsejei hatállyal lemondott a Hallgatói Önkormányzat (HÖK) elnöki tisztségéről Tóth Levente, s egyetemünk hallgatói küldöttgyűlése Morvai Lajost választotta meg utódának. Ő pályázott egyedül a megüresedett pozícióra, és százszázalékos eredménnyel nyerte el a küldöttek bizalmát.

„Levente csaknem négy éven keresztül töltötte be a HÖK elnöki tisztségét, s a lemondásához közeledve egyre biztosabb voltam benne, hogy én szeretném átvenni a stafétát. Hiszen tudtuk, hogy nemsokára elérkezünk ehhez a pillanathoz – mondta Morvai Lajos, a HÖK eddigi alelnöke. – Leventével egy évfolyamban kezdtünk, majd amint elvégeztem a sportszervező szakot, azonnal jelentkeztem mesterképzésre. Egyébként már elsőévesként is vonzott ez a tevékenység, akkoriban a Sport és Kulturális Bizottságban dolgoztam, de nem voltam kollégista, ezért nehezen összeegyeztethető volt a tanulmányaimmal.”

A részletekre figyel az új HÖK elnök (Morvai Lajos)

Tervei kapcsán hangsúlyozta: nem kíván drasztikus változtatásokat eszközölni a HÖK működésében, mindenesetre igyekszik megfelelni az elvárásnak, s rászolgálni a bizalomra.

Az egyetem vezérkara, valamint az eddig elnöklő Tóth Levente nagyszerűen működő rendszert épített ki, a nagy csatákat neki kellett megvívnia, amikor még a Semmelweis Egyetemhez tartoztunk – folytatta Morvai Lajos. –  Nagy elvi változtatásokra nincs szükség, innen szerintem a részletekre figyelve tudunk újabb szintet lépni. Jelentős létesítményfejlesztés várható a következő másfél évben, komoly kihívás lesz számomra ez az időszak.”

Az új HÖK-elnök olyan szabatosan és szépen fogalmaz, hogy azonnal felvetődött bennünk a kérdés: a későbbiekben vajon tervezi a politikusi pályára lépést?

Ó, nem, nincsenek efféle ambícióim – válaszolta Morvai Lajos. – Ami a kommunikációt illeti, nos, annak megfelelő alkalmazása az élet minden területén fontos, mindig ügyelek arra, hogy jól fejezzem ki magam. Nekem is van még mit tanulnom, ezzel pontosan tisztában vagyok, igyekszem a munkámmal bizonyítani, hogy érdemes vagyok a HÖK elnöki tisztségére.”

Beszámolónkhoz tartozik még, hogy Morvai Lajos Csereklye Martint jelölte az alelnöki pozícióra, illetve hogy – egyedüli pályázóként – Göbölös Dávid lett a Sport és Kulturális Bizottság új elnöke. Munkájukhoz sok sikert kívánunk!

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!