Kézilabdás sokaság a Hősök terén
2018. május 16.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Tavaly óriási sikert aratott a Magyar Kézilabdázás Napja a Hősök terén, s a Magyar Kézilabda-szövetség az idén is megrendezte a női Bajnokok Ligája négyes döntőjének kísérőprogramjaként az eseményt. Nos, ezúttal is parádés hangulatban zajlott a MKN még múlt pénteken, valósággal ellepték a kézilabdázók a Hősök terét. Az eseményen a TFSE is hangsúlyosan megjelent. 

A délelőtt folyamán egyetemi kézilabda-mérkőzéseken pattogott a labda, bemutatkozhatott az egyetemi kézilabdasport, ezzel is kiemelve a leendő sportértelmiség sportági elköteleződésének fontosságát, jelen esetünkben a kézilabda iránti „szerelmét”.

Kézilabdás sokaság a Hősök terén

A TFSE a múlt évhez hasonlóan ismét képviselhette az eseményen a magyar egyetemi kézilabdasportot. A TFSE női és férfi és utánpótlás csapatai közös bemutatót tartottak, ezzel is készülve a Testnevelési Egyetem épülő sportlétesítményeinek megvalósulására, amelyek kiváló lehetőséget fognak nyújtani a sportágnak.

Kézilabdás sokaság a Hősök terén

A bemutató mérkőzések eredményei:

  • Férfi ifi NB II:
    • TFSE - TFSE KSI UP 19-12 (10-5)
  • Női ifi NB II:
    • TFSE - TFSE KSI UP 11-13 (5-7)
    • TFSE - BCE 20-17 (9-9)
    • BME - TFSE 9-12 (6-8)

Kézilabdás sokaság a Hősök terén

Ugyancsak délelőtt nyílt lehetőség helyszíni túrára a diákok számára, a résztvevők kipróbálhattak minden programot. Minthogy ezen a hétvégén került sor a női Bajnokok Ligája négyes döntőjére a Papp László Budapest Sportarénában (ahol a Győri ETO fantasztikus teljesítményt nyújtva megvédte címét!), péntek délután felejthetetlen élménnyel gazdagodhattak a Hősök terére kilátogatók, hiszen találkozhattak a BL-csapatok sztárjátékosaival is. Péntek este pedig egy másik rangos eseményt rendeztek, Magyarország, Oroszország, Szlovénia és Montenegró U20-as együtteseinek részvételével a női junior Final4 elődöntőjét.

Egy szó, mint száz: az idén is szenzációsan alakult a Magyar Kézilabdázás Napja!

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!