A NOB és az EOB munkatársai a TF-en
2011. június 9.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Június 8-án nagy presztízsű szervezetek delegáltjait láttunk vendégül a kistanács teremben. Pamela Vipond, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság Olimpiai Szolidaritás Programjának igazgatóhelyettese, valamint Gianluca de Angelis, az Európai Nemzeti Olimpiai Bizottságok adminisztrációs menedzsere látogatott el hozzánk.

A NOB és az EOB képviselői a TF-en (hírek)

A sportvezetők háromnapos magyarországi látogatásán két előadást hallgattak meg karunkon: Prof. Istvánfi Csaba az Olimpikon Életút Programról számolt be, melynek kezdetétől igazgatója. Az élsportolók továbbtanulását elősegítő programban 27 felsőoktatási intézmény vesz részt hazánkban, és így jó példaként szolgálhat az Európai Unióban is nagyon népszerű „kettős karrier” területén.

A második prezentációt Dr. Kozsla Tibor stratégiai és nemzetközi igazgató tartotta a magyarországi testnevelés történetéről és intézményünkről. Az igazgató úr beszámolt a TF nemzetközi projektjeiről, illetve terveiről is. A tervek közül különösen érdekesnek találta Pamela Vipond a távoktatással kapcsolatos elképzeléseket. A már futó máltai edzőképző programban már használt eszköztár kibővítésével új dimenziókat nyithatnánk a sporttudományi felsőoktatásban, ezeknek a lehetőségeknek a felsorakoztatása keltette fel az igazgatóhelyettes érdeklődését.

Az előadásokat munkaebéd követte, melyek mindegyikén jelen volt Dr. Nagy Zsigmond, a MOB nemzetközi igazgatója is. Ebéd után hárman, Molnár Zoltánnal, a MOB főtitkárával kiegészülve folytatták programjukat Czene Attila sportért felelős államtitkár úrnál a Nemzeti Erőforrás Minisztériumban, majd Dr. Gémesi Györgynél, a Nemzeti Sportszövetség elnökénél Gödöllőn.

[nggallery id=113]

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!