Karácsonyi jótékonysági felhívás
2014. december 12.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A két évvel ezelőtti akció mintájára, intézményünk Társadalomtudományi Tanszéke ismét segíti azt a kezdeményezést, amely rászoruló családoknak nyújt segítséget.

A Harcművészek az Egészséges Gyerekekért Mozgalom (HEGYEM) elsősorban a halmozottan hátrányos területeken élő, rászoruló gyermekeken próbál segíteni, azokon, akiknek a testi, szellemi fejlődésüket biztosító élelemre, valamint közösségi támogatásra van szükségük. Ezek a gyerekek és családjaik az egészséges életmódra, a helyes életvezetés fontosságára alapvető hiányosságaik miatt nem tudnak odafigyelni. A HEGYEM a harcművészeteken keresztül bekapcsolja a gyerekeket a sportba, segítve ezzel a társadalmi normák elfogadását, egy új közösségbe - néha a nem, vagy rosszul működő helyett egy új "család"-ba - integrálva őket. Segélyezi őket, élelmet oszt nekik, és a sportolásukat is támogatja, de mindezt csak akkor, ha a gyermekek is elfogadják a szabályokat: rendszeres edzéslátogatás, pontosság és fegyelem, egymás segítése, a tanulmányi eredmények javítása. Munkatársunk, dr. Gál Andrea egyetemi adjunktus a HEGYEM nagykövete.

A szervezet vezetőjének tájékoztatása szerint legnagyobb szükségük élelmiszerre lenne, amelyet el lehetne juttatni a szegény családoknak még az ünnepek előtt. Aki tud, lehetőségei szerint járuljon hozzá valamilyen tartós élelmiszerrel az akcióhoz. Lehet konzerv (lehetőleg húsos), tészta, keksz, tartós tej, de akár pár szem szaloncukor is segítség. Természetesen feleslegessé vált ruhaneműt is szívesen fogadnak.

Az adományokat egy szatyorban vagy dobozban a Társadalomtudományi Tanszék előterében (Főépület, II. emelet) lehet elhelyezni december 17-ig (jövő szerda).

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!