Nyílt Nap 2016
2016. február 2.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Nem csak az Educatio kiállításon, hanem a Nyílt Napon is hatalmas volt az érdeklődés a TF iránt.

A volt Aula előterében – jobb híján – összezsúfolódott embertömeg előtt Hamar Pál rektorhelyettes úr mondott köszöntőt, felvázolva a TF jelenlegi és jövőbeni létesítményeit, és a képzési szakokat.

Majd jó páran mostani hallgatóink kíséretében, néhányan pedig egyénileg – kis ajándék TF-es táskával, dossziéval a kezükben, benne a TF-es tollal és stressz labdával – elindultak bebarangolni a TF területét, illetve át a Főépületbe, ahol a legnagyobb termekben egyszerre több szak képviselői várták az érdeklődőket és kérdéseiket.

 

Nyílt Nap 2016

Hömpölygött a tömeg, kérdéseket tettek fel, majd a kapott válaszok újabb kérdéseket szültek, és csak nem akart apadni a látogatók sora. Jöttek Budapestről, Miskolcról, Békéscsabáról, Sopronból, Szombathelyről és még sorolhatnánk hosszan a városokat. Volt, aki határozott szakválasztással, volt, aki még bizonytalankodva, és volt, aki – mivel még 2 éve van az érettségiig – csak érdeklődve járta a lépcsőket és nézelődött. Néhányan szülői kísérlettel, a legtöbben viszont baráttal, barátnőkkel jöttek.

Úgy tűnik, hogy az OKJ képzéseink is felkeltették az érdeklődést, arra is sokan voltak kíváncsiak (akár úgy, hogy az egyetemi tanulmányaik mellett végeznének ilyen jellegű tanfolyamot is).

Jócskán 1 óra fele jártunk már, amikor apadni kezdett az áradat, és ekkor már néha lélegzethez is jutottak a szakvezetők, tanárok, oktatásszervezők, vagy a hallgatók, akik személyes tapasztalataikat megosztva járultak hozzá a teljes körű tájékoztatáshoz.

Hiányzott az Aula, ahol előadásszerűen, egyszerre tárhatta volna az egyetem a látogatók elé az összes szakot, de megoldottuk a helyzetet így is, és úgy látszott, hogy az érdeklődők többsége elégedetten távozott, reménykedve abban, hogy jövőre, vagy két év múlva ismét e falak között lehetnek, akkor már hallgatóként.

szöveg: nhk | kép: Beck Mónika

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!