Kutatók éjszakája (2009. szeptember 25.)
2009. szeptember 8.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A 20. század egyik legjelentősebb tudósa, Albert Einstein egyik híres mondásában úgy fogalmazott magáról: "Nem vagyok különösebben tehetséges, csak szenvedélyesen kíváncsi".

Erre a gondolatra hivatkozik a Kutatók Éjszakája fesztivál 2009-ben, amikor újra színes és ingyenes programokkal, érdekes, kipróbálható látnivalókkal és máskor nem látogatható helyszínekkel várja mindazokat, akiket érdekel a tudomány. A fesztivál célja a szórakoztatáson túl természetesen az, hogy minél több fiatalt győzzön meg arról, érdemes olyan pályát választaniuk, amelyen hangsúlyos szerepet kapnak a tudományos vagy műszaki ismeretek, és az új dolgok felfedezése - még, ha ez utóbbit gyakran hosszú ideig tartó, aprólékos kutatómunka előzi is meg.

De mi is a Kutatók Éjszakája? Ez egy egész Európában méltán népszerű fesztivál, amelynek során a világ újabb szeleteinek megismerésén dolgozó emberekkel, pályájukkal, eszközeikkel és gondolataival ismerkedhetnek meg az érdeklődők úgy, hogy közben érdekes programokon vesznek részt, maguk is tevékenyen. Ez nem az unalmas, fűrészpor-ízű előadások estéje, amelyen valaki megsárgult lapokból olvas fel valahol a nagyelőadó másik végén!

Programok a Semmelweis Egyetemen.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!