;>
Archívum

2018.

TFSE-csoda a kosarasoknál

TFSE-csoda a kosarasoknál

Tizedik mérkőzését is megnyerte női kosárlabda-csapatunk az NB I/B-ben, miután az év utolsó összecsapásán 99–66-ra győzött a PEAC-Pécs otthonában. Pályára lépő tíz játékosunk közül mindenki szerzett pontot, Németh Alma és Karlócai Julianna volt a legeredményesebb 18-18 ponttal, utóbbi kosarasunk négy triplát süllyesztett el a hazaiak gyűrűjében.

Új utakon a tornasport

Új utakon a tornasport

Emlékezetes nap lehet a Testnevelési Egyetem Torna, RG, Tánc és Aerobik Tanszékének életében 2018. december 16. Ezen a napon Bordán Csaba mesteroktató ötlete több mint száz, tornával foglalkozó szakembert és civilt vonzott a Központi Tornacsarnokba.

Az új épület első karácsonya

Az új épület első karácsonya

A hagyományos TF-karácsonyt – az idén először – a K épület aulájában rendeztük. Az ünnep - ahogy immár 20 éve - a hallgatókból verbuvált TF műhely műsorával kezdődött.

Karatebemutató a birkózóteremben

Karatebemutató a birkózóteremben

December 18-án kedden bemutatót tartottak idei utolsó órájukon azok a hallgatók, akik választhatják a karatét, s ezt a sportág iránt érdeklődők is megtekinthették. Meghívott vendégeink között volt dr. Palkovics László miniszter úr, akiről talán kevesen tudják, hogy 2. danos karatemester, valamint dr. Lacsnyi Márton, az EMMI politikai főtanácsadója, aki a küzdősport stratégia megalkotásában vett részt.

Meghívó Szabó Péter nyilvános komplex vizsgájára

Meghívó Szabó Péter nyilvános komplex vizsgájára

A Testnevelési Egyetem Doktori Tanácsa  és a Sporttudományok Doktori Iskola tisztelettel meghívja az érdeklődőket Szabó Péter nyilvános komplex vizsgájára. Témájának címe: A testnevelő tanárok pályaválasztása, presztízse és pályaelhagyása az értékorientáció vizsgálatának tükrében.

Együtt a szakszövetségekkel

Együtt a szakszövetségekkel

Újabb kilenc sportági szakszövetséggel írt alá képzési-oktatási együttműködést a Testnevelési Egyetem. Mocsai Lajos rektor a TE új Központi épületének Róma termében tartott ünnepélyes aláíráskor hangsúlyozta, hogy egy professzionális együttműködés kialakítása a cél.

Lezárult az EFOP-5.2.5 projekt

Lezárult az EFOP-5.2.5 projekt

A Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló projekt 2018. június 1-vel vette kezdetét és a célja olyan mentális és fizikai egészségtudatosságot fejlesztő projekt módszertanának kidolgozása és pilot tesztelése volt, ami egyszerre épít a sport:

  • fizikai/testi jótékony hatásaira;
  • közösségépítő szerepére;
  • közvetítő és áttételes szerepére, illetve funkciójára az egyéni célrendszerek kidolgozása és a célok elérése során;
  • és a mentális egészséggel való szoros kölcsönhatására.
Vezetői delegáció látogatása a Pekingi Sportegyemről

Vezetői delegáció látogatása a Pekingi Sportegyemről

A Pekingi Sportegyem vezetői delegációját fogadta a Testnevelési Egyetem vezetősége és a Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatósága. Az 5 fős kínai küldöttség az intézményeink között fennálló több mint 15 éves együttműködés megújítására, új lehetőségek felkutatására és egyeztetésére érkezett.

Dr. Borosán Lívia miniszteri elismerése

Dr. Borosán Lívia miniszteri elismerése

Miniszteri elismerésben részesült a Testnevelési Egyetem Pedagógia és Módszertani Tanszékének tanszékvezetője.

Campus Mundi államközi ösztöndíj pályázat

Campus Mundi államközi ösztöndíj pályázat

A Tempus Közalapítvány Campus Mundi ösztöndíjra vonatkozó pályázatot hirdet felsőoktatási hallgatók számára, államközi egyezmények keretében megvalósuló külföldi részképzésre, a 2019/20-as tanévre, Stipendium Hungaricum országokba.

Projektek

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!