;>
Archívum

2012.

TF-es díjak a Sportcsillagok Gálaestjén

TF-es díjak a Sportcsillagok Gálaestjén

2012. december 20-án este, a Sportcsillagok Gálaestjén két kollégánk kapott igen jelentős elismerést. Mocsai Lajos az Év Szövetségi Kapitánya, dr. Sós Csaba pedig az Év Szövetségi Kapitánya (Paralimpia Csapat) díjat kapta a sportújságírók szavazatai alapján.

A Magyar Sportújságírók Szövetségének (MSÚSZ) 55. alkalommal kiírt szavazásának díjait csütörtök este, a budapesti Syma Csarnokban adták át a kategóriák dobogósainak gálaműsorral egybekötött ünnepségen, amelyen megjelent Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke és Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) sportért felelős államtitkára.

Gratulálunk!

Semmelweis Alumni - januári programok

Semmelweis Alumni - januári programok

Semmelweis Alumni – januári programokKulturális programok

Január 18.: MTA látogatás - 2013. január 18-án (pénteken) 13 órakor az MTA Könyvtárába és 14 órakor a Székházba teszünk vezetett látogatást.  Az intézmény látogatása kb. 2 órás lesz. A Magyar Tudományos Akadémia Könyvtár munkatársa által vezetéses látogatás és filmvetítés lesz a könyvtár történetéről, majd a Széchenyi téri bejáraton a Székházban folytatjuk utunkat másik vezetővel, aki a dísztermet és a Képtárat tudja megmutatni a csoportnak. A látogatás végén résztvevőinket meghívjuk a közeli kávézóba egy meleg ital melletti kellemes beszélgetésre.

Találkozó: 12.45 - 13 óra között a könyvtár bejáratánál (Cím: V. Budapest, Arany J. u. 1.).

Részvételi díj: ingyenes.

Regisztráció: on-line regisztrációs lapon vagy telefonon fogadunk az 57779 és 57829 melléken vagy a (1) 266-7359 városi számon.

Kirándulások

Január 19.: Nagy-Kevély (Pilis) - 2013 évi első kirándulásunkat a Pilisbe szervezzük január 19-én Csillaghegy - Nagy-Kevély - Budakalász útvonalon, nordic walking oktatással egybekötve.  A túra közepes nehézségű lesz, hossza kb. 13 km.

A túra a kb. 500 m magas Nagy-Kevélyre indul, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik északi irányból Budapestre, a Pilis-tetőre, tiszta időben a Gerecsére. Csillaghegyről hozzávetőlegesen 2 óra alatt érünk fel a csúcsra. Némi pihenő után indulunk vissza Budakalászra, kezdetben (kb. 10-15 percen keresztül) kissé meredekebb, köves úton, majd  kellemesen ereszkedő, néhol köves ösvényen. Útközben kínálkoznak további kilátási lehetőségek Pomáz, Szentendre, a Csikóvárak, a Pismány irányába.

Találkozó: 8:45 - 8:50 órakor a Batthyány téri HÉV megállóban, leszállás Csillaghegyen és csatlakozás a csoport többi tagjához.

Részvételi díj: nincs (útiköltség egyénileg)

Regisztrációt on-line felületen vagy telefonon fogadunk a (1) 266-7359 telefonszámon vagy az 57779 és 57829 belső melléken.

Várjuk Önt is rendezvényeinken!

Szaúdi vendégek a TF-en

Szaúdi vendégek a TF-en

2012. december 11-én Dr. Radák Zsolt dékán úr fogadta a Budapestre látogató szaúd-arábiai küldöttséget, amelynek tagjai voltak Mohammed Al Mishal (Szaúd-Arábiai Olimpiai Bizottság főtitkára), Mohammed Al Humaidhi (nemzetközi igazgató), Abdulaziz Al Homeidan (nemzetközi igazgató munkatársa), Abdulrahman Al Yahya (Szaúd-Arábiai Olimpiai Bizottság), valamint a Szaúd-Arábiai Királyság budapesti nagykövetségének első helyettese, Hatem Al Ghamdi úr.

Szaúdi vendégek a TF-en

A delegáció budapesti tartózkodása alatt tárcaközi egyezmény aláírására került sor Balogh Zoltán miniszter úrral a két ország közötti szakmai együttműködésekről. Az egyezmény ösztönzi és támogatja az együttműködéseket úgy, hogy azok részletes kidolgozására és lehetséges megvalósítására az érintett partneri szervezetek (például edzőképzés esetében a Szaúdi Sportminisztérium és Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar (TF)) közötti megállapodások formájában kerüljön sor.

Összefoglalva a megbeszélésen elhangzottakat, a TF számára a következő területeken mutatkozik együttműködési lehetőség szaúdi partnerekkel:

  1. szakértői közreműködés a szaúdi sport adminisztrációs és támogatási rendszerének átalakításában és fejlesztésében
  2. továbbképzések szervezése a sportmenedzsment és létesítmény menedzsment területén
  3. szaúdi hallgatók fogadása a sporttudományi PhD képzésben
  4. szaúdi hallgatók fogadása a TF által szervezett nemzetközi edzőképző programban
A TF közreműködésének általános célja hozzájárulni a szaúdi sport adminisztrációs és támogatási rendszere színvonalának növeléséhez a sportszakember képzés fejlesztésén és a magyarországi tapasztalatok átadásán keresztül.

Újabb judós sikerek!

Újabb judós sikerek!

November 25-én rendezték meg az idei tanévi judo Magyar Egyetemi és Főiskolai Bajnokságot.

26 egyetem és főiskola 173 hallgatója vett részt a versenyen, amelyen több olimpikon indult, mint az egy hónappal korábbi Országos Bajnokságon. A versenyt Dr. Kovács Antal olimpiai- és világbajnok és Bor Barna világbajnoki ezüstérmes bemutató küzdelme nyitotta meg.

A színvonalas küzdelmeket követően a helyezetteknek Ungvári Miklós olimpiai ezüstérmes és Dr. Németh Endre versenyigazgató adta át az érmeket.

TF judo csapat (1. hely, MEFOB, 2012)

Az összesített pontversenyben a TF 162 pontjával magasan verte a mezőnyt. Második lett a Pécsi Tudomány Egyetem 55 ponttal, a harmadik a Nemzeti Közszolgálati Egyetem lett 33 ponttal. A negyedik helyezett a Szent István Egyetem csapata szerezte meg, 25 ponttal. Az eddig rendszerint dobogós szegedieknek most be kellett érni az ötödik, hatodik hellyel, holtversenyben a győri Széchenyi Egyetem csapatával (16-16 pont).

Gratulálunk hallgatóinknak!

Közönségdíj az év legnépszerűbb magyar sportolójának

Közönségdíj az év legnépszerűbb magyar sportolójának

Az év legjobb sportolója (logó)Idén ötvenötödik alkalommal kerül megrendezésre a Sportcsillagok Gálaestje, melyen az sportújságírók szavazatai alapján az év legjobb sportolóit díjazzák. A szurkolók is szerephez jutnak, szavazatukkal segíthetik kedvencüket a legnépszerűbb sportoló cím elérésében.

A játék első körében 10000 Facebook szavazat összesítése után alakult ki a Top 20. Az olimpiai bajnokok közül Pars nem került be ebbe az ’elit’-be, ott van viszont két paralimpiai versenyző és a szurkolók akaratából nyolc, olimpián kívüli, jórészt a technikai sportágak képviselője. Így Michelisz Norbert is, akinek a rajongói nagy kihívás elé néznek, ha azt akarják, hogy kedvencük megismételje tavaly elnyert címét. Kérdés, hogy nekik vagy az olimpiabarátoknak lesz-e több ’töltényük’?

A december 1. és 10. között zajló közönségszavazáson nem kell mást tennie, mint ellátogatni a http://sportcsillagok.hu/hu/szavazas oldalra, és e-mail címének megadása után ott szavazhat kedvenc sportolójára, majd a válaszlevélben megerősíti voksát (egy e-mail címről csak egy szavazatot fogad el a számítógép!).

A közönségszavazás keretében három szerencsés szurkoló értékes nyereménnyel gazdagodik. Közjegyző jelenlétében kisorsolnak két db VIP belépőt a december 20-i vacsorával egybekötött Sportcsillagok Gálaestre (120.000 forint értékben), egy 50.000 forint értékű wellness ajándékutalványt és egy emlékpólót, melyet valamennyi londoni érmesünk kézjegye díszít.

Az eredményhirdetésre december 20-án, a Sportcsillagok Gálaestjén kerül sor, melyet a Duna Televízió élőben közvetít.

Dobay Beáta PhD házi vitája

Dobay Beáta PhD házi vitája

Értesítjük az érdeklődőket, hogy Dobay Beáta PhD házi vitája 2012. december 11-én 12,30 órakor lesz a Főépületben, a II. emeleti 57-es teremben. A téma címe: Szlovákia sportturizmusának adottságai a kereslet-kínálat függvényében sporttudományi megközelítéssel. Témavezetője: Dr. Bánhidi Miklós, főiskolai tanár.
Jó tanuló - jó sportoló verseny

Jó tanuló - jó sportoló verseny

Felhívjuk a hallgatók figyelmét, hogy a TF "Jó tanuló - jó sportoló verseny" jelentkezési határideje december 15.

A verseny célja

  • hallgatóink ösztönzése eredményesebb tanulmányi és sporttevékenységre
  • annak demonstrálása, hogy az egyetemi tanulmányok és a magas szintű sportolás összeegyeztethető
A verseny résztvevői

A versenyen részt vehet minden nappali tagozatos hallgató, aki a TFSE-ben, vagy engedéllyel más sportegyesületben elsősorban olimpiai sportágban versenyez, és legalább 3,51-es tanulmányi átlagot ért el a tárgyévben zárult tanévben (férfi és női hallgatók teljesítményét külön értékelik).

Díjazás

A férfi és női verseny győztesei (1-3) és edzőik tiszteletdíjban és pénzjutalomban, részesülnek. Az 1. helyezettek nevét fel kell tüntetni a versenyre alapított örökös vándordíjon. Az eredményhirdetés a soron következő félév első Kari Tanács ülésén történik.

Az elbírálás alapja

  • a pályázást megelőző két félév tanulmányi átlaga pontszámmal kifejezve
  • a tárgyévet megelőző november 1-től az adott év november 1-ig elért legjobb sportteljesítmény pontszámmal kifejezve
A két tényezőből adódott pontszámok összegzése az irányadó a helyezések eldöntésénél. Holtverseny esetén a tanulmányi eredmény a meghatározó. Az a sportoló is pályázhat aki nem a TFSE versenyzője, de a TFSE versenyzője és az olimpiai sportág képviselője  + 10 pontot kap a sporteredményeihez.

A pontszámok alapján a TFSE javaslatot készít és azt jóváhagyásra felterjeszti a Semmelweis Egyetem Testnevelési-és Sporttudományi Kar Dékánjához.

A részletes szabályzat (a pontozás rendszerének ismertetésével együtt) a TFSE oldalán érhető el, a "dokumentumok" blokkban.

CCUSA Hungary információs est

CCUSA Hungary információs est

CCUSA logóKihagyhatatlan lehetőség!

Gondolkoztál már azon, hogy mivel töltöd majd 2013 nyarát? Jó lenne egy kis pénzt keresni, de az utazásról, szórakozásról se szeretnél lemondani? Dolgozz és utazz az USA-ban vagy Kanadában, ismerj meg új embereket a világ minden pontjáról, fejleszd nyelvtudásod miközben életed legizgalmasabb nyarát éled át!

Ha kíváncsi vagy a részletekre akkor gyere el Info Meeting-ünkre!

Időpont: 2012. november 28. (szerda) 19:30 Helyszín: TF Kollégiumi előadó

Váltsd valóra az álmod! New York, Washington D.C., Los Angeles, Las Vegas, San Fransisco, Miami Beach... Csak néhány hely a sok közül, ahol ezen a nyáron jártunk.

Ugye jól hangzik? Te is szeretnél ide eljutni? Most előtted a lehetőség!

Miért a CCUSA?

  • Szervezetünk idén ünnepli fennállásának 23. évét Magyarországon
  • Hivatalos vízum szponzorként működünk!
  • Eddig több, mint 4800 résztvevőt közvetítettünk sikeresen külföldre
  • Többféle programunk közül választhatsz
    • Camp Counselors USA & Canada (gyerektáborban kisegítő vagy felügyelő személyzet) + a kanadai program esetén nem szükséges hallgatói jogviszony!
    • Work Experience USA (vendéglátóipari munka pl. hotelekben, vidámparkban, kaszinóban stb.)
  • A jelentkezési díjak most a legolcsóbbak!
Ha sikerült felkeltenünk az érdeklődésed, akkor bátran keress bennünket!

Széky Anna SE-TSK CCUSA-Hungary Area Rep. email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Gerlei Zsófia SE-TSK CCUSA-Hungary Area Rep. email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

További infó a honlapon: www.ccusa.hu

Úszó sikerek a MEFOB-on

Úszó sikerek a MEFOB-on

2012. november 17-én a Komjádi Uszodában került megrendezésre a Úszó MEFOB, ahol a TF hallgatói 6 arany és 3 bronzéremmel zárták a versenyt, Szájer Péter PhD hallgató egyetemi tanársegéd vezetésével.
  • Verrasztó Evelin: 200 m női vegyesúszás - 1. helyezett
  • Verrasztó Evelin: 100 m női pillangóúszás - 1. helyezett
  • Verrasztó Evelin: 100 m női gyorsúszásban - 1. helyezett
  • Verrasztó Evelin: 100 m női hátúszás - 1. helyezett
  • Verrasztó Evelin: 100 m női mellúszás - 1. helyezett
  • női vegyesváltó "A": 4×100 m  - 1. helyezett
  • női vegyesváltó "B": 4×100 m  - 3. helyezett
  • Juhász Petra: 400 m női gyorsúszás  - 3. helyezett
  • Gyárfás Bence: 100 m ffi gyorsúszás - 3. helyezett
  • Lukács Eszter: 50 m női gyorsúszás - 3. helyezett
Gratulálunk minden  versenyzőnek!
TF Olimpiai Esték

TF Olimpiai Esték

Szeptember 10. és november 26. között, hétfő esténként, 6 órakor a TF vendégül látja a 2012-es Londoni Olimpián sikeresen szerepelt magyar sportolókat és a szövetségek elnökeit, vezetőit, a szövetségi kapitányokat és edzőket, valamint a segítőket (orvosok, pszichológusok, masszőrök). Egy-egy alkalommal egy-egy sportág a vendégünk. A bejegyzés végén található képgaléria folyamatosan bővül!

Helyszín: XII. Alkotás utca 44. Főépület, Hepp Ferenc terem.

A belépés díjtalan. Szeretettel várunk mindenkit.

Program (a szövetségekkel az időpontokat egyeztettük, természetesen a változás jogát fenntartják)

  1. szeptember 10. hétfő 18-20: Szabadvízi Úszó Szövetség Risztov Éva olimpiai bajnok és Orendi Mihály vezetésével Kovácshegyi Ferenc, Széles Sándor, Dévay László edzők a meghívottak
  2. szeptember 17. hétfő 18-20: Magyar Atlétikai Szövetség Pars Krisztián olimpiai bajnok és az olimpikonok részvételével és a szövetség vezetői, valamint a szakvezetők
  3. szeptember 24. hétfő 18-20: Torna Szövetség Berki Krisztián olimpiai bajnok és dr. Magyar Zoltán elnök vezetésével a szakvezetés és a szövetség vezetői - elmarad!
  4. október 1. hétfő 18-20: Magyar Kajak-Kenu Szövetség az olimpiai bajnokokkal és az olimpikonokkal, Baráth Etele elnök vezetésével
  5. október 4. csütörtök, 18.00-tól, AULA: a paralimpián résztvevő olimpikonokat látjuk vendégül
  6. október 10. hétfő szerda 19-21: Magyar Úszó Szövetség az olimpiai bajnok Gyurta Dániel a szövetség szakembereivel és vezetőivel - helyszín az Aula, kezdés 19.00 órakor!
  7. október 15. hétfő 18.30-20: Magyar Vívó Szövetség: Szilágyi Áron olimpiai bajnok és dr. Kamuti Jenő vezetésével és a szövetség vezetői, edzők és az olimpikonok
  8. október 29. hétfő 18-20: Magyar Kézilabda Szövetség az olimpiai IV. helyezett csapatunk Mocsai Lajos vezetésével és a szövetség vezető és szakember gárdája Mocsai Lajos szövetségi kapitány kérésére az est elmarad, egy későbbi időpontra halasztjuk, mert a csapat edzőtáborozáson vesz részt.
  9. november 5. hétfő 18-20: a Magyar Ökölvívó Szövetség, a Magyar Sportlövő Szövetség és a Magyar Szinkron Úszó Szövetség olimpikonjait és a szövetségek vezetőit várjuk A Magyar Judo Szövetség olimpikonjai és vezetői lesznek a vendégeink, Dr. Kovács Antal vezetésével >>> bővebben >>>
  10. november 12. hétfő 18-20: a Magyar Birkózó Szövetség olimpikonjai dr. Hegedűs Csabával, és a szövetség edzőit, vezetőit is várjuk
  11. november 19. hétfő 18-20: Magyar Öttusa Szövetség Marosi Ádám bronzérmes és az olimpikonok Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány vezetésével, és a szövetség szakember gárdáját, a vezetőket várjuk
  12. november 26. hétfő 18-20: Magyar Vízilabda Szövetség a rendkívül sikeres (jó évtizede) válogatottak Kemény Dénes szövetségi kapitány vezetésével  és a szakembereket, vezetőket is várjuk - elmarad!
[nggallery id=158]

Projektek

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!