Fülöp Tibor előadása a Klebelsberg Kuno Szakkollégiumban

Fülöp Tibor rendkívül sokrétű sportszakmai munkát végez, ebből kifolyólag átfogó sporttudományos tudással rendelkezik, melynek egy szeletét adta át nekünk előadása során. A téma hiánypótlóan hatott számunkra, mivel sok félreértést és közhelyet oszlatott szét, majd összefoglalta a témakör legfontosabb sportszaknyelvi fogalmainak jelentését.

Fülöp Tibor előadása a Klebelsberg Kuno Szakkollégiumban

A sporttudomány és az edzői gyakorlat sokszor nem találja meg a közös hangot, Tibor azonban kiválóan ráérzett arra a nyelvezetre és stílusra, amely mindenkinek egyszerre szól, és tartalmaz használható információkat.

Az előadás alatt megismerkedhettünk a sportdiagnosztika világával, és megtanultunk közös nyelvet használni a diagnosztikát végző szakemberekkel a szakkifejezések fogalmi keretbe foglalása által. Az itt kapott tudásból merítve pontosan felmérhetjük majd, hogy mit, miért, hogyan és milyen gyakran érdemes mérni sportdiagnosztikai eszközökkel, és az ott kapott adatokat hogyan tudjuk felhasználni a teljesítmény növelésére, az edzések hatékonyabbá tételére edzői munkánk során. A terhelésdiagnosztika olyan terület, amely az elkövetkező évtizedekben alapjaiban fogja meghatározni az edzői munkát, amely egyre inkább a tudományosság irányába halad megállíthatatlanul. A mi dolgunk alkalmazkodni ehhez a trendhez, megismerni az előnyeit, esetleges buktatóit, és hatékonyan beépíteni az edzői praxisunkba a használatát. Fülöp Tibor előadása minden ehhez szükséges információt és tudást tartalmazott nemcsak elméleti, de tapasztalati, gyakorlati megközelítésből is, rengeteget tanulhattunk tőle, és hálásan köszönjük az előadását! 

Beszámolót készítette: Koleszár Zsombor, a szakkollégium hallgatója

Projektek

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!