Kulcsszerepben a testnevelő
"Gyulán, a Városháza dísztermében pénteken a Békés megyei Humánfejlesztési és Információs Központ és a Békés megyei Diáksport Tanács fórumot rendezett a testnevelés tanításával kapcsolatban, amelyen mintegy száz testnevelő vett részt." – (Békés megyei Hírlap LVI. Évf. 292. szám 2001. december 15.)
 

A fórumon felszólaló prof. dr. Istvánfi Csaba az MTTOE elnöke hangsúlyozta, hogy a testnevelőknek emberformáló szerepük van, tekintettel arra, hogy az iskolai testnevelés döntő terület az egészséges ifjúság tervszerű és tudatos felnevelésében. Ebből adódóan felértékelődik a testnevelők munkája. Az elnök kiemelte: az USA-ban köztudott, hogy a testnevelésre és a sportra fordított egy dollár három és fél dollár hasznot hoz a társadalomnak.

Tenkei Antal a Békés megyei Testnevelő Tanárok Egyesületének elnöke tájékoztatta a fórum résztvevőit az országban elsőként megalakult szervezet 11 éves tevékenységéről és hangsúlyozta a megújulás szükségességét.

Szlatényi György MDSZ főtitkára, Csaszni László a megyei DST elnöke és Kovács Tibor a megyei DST titkára a diáksport időszerű kérdéseit elemezte. Prohászka Zsolt, a megyei Humánfejlesztési és Információs Központ igazgatóhelyettese felszólalásában a megyei testnevelő tanárok egyesülete újjászervezésének szükségességét hangsúlyozta.

 

Projektek

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!