Remekül szerepeltek hallgatóink a MEFOB Feszten
2024. május 3.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A 95 sportolóból és 5 fős stábból álló TF-es különítmény öt aranyérmet és számos értékes dobogós helyezést ért el a héten Győrben megrendezett MEFOB Feszten. A prímet cheereseink vitték.

Április 30. és május 3. között Győrben rendezték meg a magyar egyetemi sport legnagyobb multisporteseményét, a MEFOB Fesztet, amelyen 13 sportágban mérték össze tudásukat a versenyzők.

A Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem (TF) összesen 95 sportolóval és öt edzővel képviseltette magát az eseményen, nem is akárhogyan! Nézzük a TF-es eredménylajstromot!  

Ultimate frizbiben a TF első számú alakulata bronzérmet szerzett, míg második csapatunk a 7. helyen végzett a 11 fős mezőnyben.

A futsaldöntőbe a 18 férfi és a 11 női csapatból a négy-négy legjobb egyetem csapatai jutottak be. Női alakulatunk a dobogó második fokára állhatott fel.

Asztaliteniszben a férfi párosok küzdelmében a Kovács Gábor, Kiss Dániel Gábor duó bronzérmet vihetett haza, míg ugyanez a kettős a férfiak csapatversenyében ezüstéremmel gazdagodott. A férfiak egyéni versenyében Kovács Gábor harmadik lett.  

Cheerleadingben 13 egyetem 247 egyetemistája versenyzett 13 versenyszámban – ez volt minden idők legnagyobb létszámú cheerleading MEFOB-ja. A Senior All Girl Group Stunt L4 kategóriában a Babály Tekla, Jánosi Dóra, Kovács Andrea Anna, Purcsi Nóra összetételű kvartett aranyérmet szerzett, míg a Babály Virág, Horváth Csenge, Permizsák Maja, Végh Luca Katica négyes ezüstöt. A Senior Coed Group Stunt L4 kategóriában – Gerstmár Veronika, Ujj Viktória, Váradi Bence révén – ugyancsak aranyéremnek örülhettünk, míg a Senior Freestyle Pom Double-ban Komjáthy Katinka és Székely Blanka diadalmaskodott. Jóllehet utóbbiak az ELTE SE sportolói, mindkettőjüknek TF-es jogviszonya van. A lányok ezzel az eredménnyel kvalifikálták magukat az egyetemi világbajnokságra.

Remekül szerepeltek hallgatóink a MEFOB Feszten 1

A női röplabdázóknál szintén TF-es nyakakba került az aranyérem, és fiainknak sem kell szégyenkezniük, hiszen fényesen csillogó ezüstéremmel gazdagodtak.

Sakk egyéniben 19 intézmény rekordszámú hallgatója és oktatója (79 fő), míg csapatban 8 egyetem 10 csapata vett részt, közöttük magyar bajnokok, olimpikonok és címviselők. Számunkra a legédesebb hír, hogy a nők profi egyéni versenyét Terbe Zsuzsa nyerte, míg az oktatóknál a TF rektora, prof. dr. Sterbenz Tamás a második helyet kaparintotta meg. Sőt a csapatok küzdelmében is elhoztunk egy második helyet.

Remekül szerepeltek hallgatóink a MEFOB Feszten 2

Női kézilabdázóink sem maradtak érem nélkül, hiszen a bronzcsatában 30–23-ra győztek a PTE ellen.

Gratulálunk hallgatóinknak és edzőiknek!

Fotó, forrás: MEFS

 

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!