Meghívó a Magyar Sporttudományi Társaság (MSTT) konferenciájára
2022. november 22.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Az MSTT, valamint Sportinnovációs és Életminőség Szakbizottsága konferenciát rendez „A Sport értékei, tradíciói és különleges trendje a XXI. században” címmel november 23-án, szerdán 13 órai kezdettel a Magyar Sport Házában. 

Az eseményen „A test a lélek temploma” címmel előadást tart Györfi János, a TF kuratóriumi főtanácsadója, a Magyar Sporttudományi Társaság alelnöke is.

Meghívó a Magyar Sporttudományi Társaság (MST) konferenciájára

„Az elmúlt tizennégy év lezárásának tekintem a konferenciát – kezdte az ismertetőt Györfi János. – Ezekben az években számtalan újdonsággal foglalkoztunk a sportban, többek között ezekről is szeretnénk számot adni. A jelenleg is zajló háború, a koronavírus-járvány és az energiaválság miatt meglehetősen zavarossá vált a világ, de a rendezvénnyel azt szeretnénk bebizonyítani, hogy a sport a XXI. században is megfelelő mintát és értékeket tud közvetíteni.”   

A konferencia egyik nem titkolt célja, hogy megmutassa, bár sporttá válásuk óta a keleti harcművészetek sokat vesztettek művészi értékükből, megőrizték gyökereiket, és más sportágak számos elemüket tudják adaptálni. Ilyen például a belső rend erényei, vagy éppen a mester és a sporteszköz tisztelete.   

Helyszín: Magyar Sport Háza (1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.), I. emeleti konferenciaterme

Időpont: 2022. november 23-án (szerda), 13.00 - 18.00

Program (moderátor: Györfi Anna, a Pécsi Nemzeti Színház színművésznője)

  • 13.00 Regisztráció
  • 13.30 Megnyitó, köszöntő - Tóth Miklós, a Magyar Sporttudományi Társaság elnöke
  • 13.40 Magyar sport és nemzettudat - Bali János, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet igazgatója
  • 14.05 A Sport mindenre megtanít. Érték, tradíció, rend az olimpiai sportban - Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára
  • 14.30 Tradíció és a modernitás összhangja a karatéban - Mészáros János, a Nemzeti Versenysport Szövetség elnöke; Fischer Mihály, az MTK Budapest karateszakosztályának vezetőedzője
  • 14.55 Hit, érték, a sport általi nevelés - Böjte Csaba atya, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója
  • 15.40 Kávészünet
  • 16.10 Tradíció, érték, rend a kendo világában - Sztankó József, Magyar Kendo, Iaido és Jodo Szövetség megbízott kutatója
  • 16.35 A kung-fu XXI. században is adaptálható értékei és rendje - Varga István, a Magyar Tradicionális Kung-fu és Wushu Szakszövetség elnöke
  • 17.00 Rend, tradíció és érték a keleti gondolkodásban - Selmeci József Csongor, a Magyar Jóga Akadémia vezetője
  • 17.25 „A test a lélek temploma” - Györfi János, a Magyar Sporttudományi Társaság alelnöke
  • 17.50 Zárógondolatok - Györfi János

A konferencia élőben nyomon követhető lesz az MSTT Facebook oldalán! A programváltozás lehetőségét fenntartjuk, amelyről minden regisztrálót időben értesítünk.

A konferencián a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztráció: 2022. november 22. 17.00 óráig Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. (+36 30 991 0203).

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!