A hallgatókat is inspirálhatja az V. Sport és Innováció Konferencia
2022. augusztus 1.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Mint korábban megírtuk, 2022. szeptember 14. és 16. között rendezik az V. Sport és Innováció Konferenciát, amelynek a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem (TF), a balatonboglári Nemzeti Kézilabda Akadémia (NEKA) és a Kézilabda-specifikus Módszertani központ ad otthont. A rendezvény fő témája: „Tehetségből teljesítmény”.

A hallgatókat is insprirálhatja az V. Sport és Innováció Konferencia

A programsorozat első napját a TF-en rendezik szerdán, a csütörtöki és péntek délelőtti programot pedig a NEKA-n tekinthetik meg az érdeklődők. 

A V. Sportinno Program Bizottsága, dr. Sterbenz Tamás rektorral egyeztetve kialakította a szeptember 14-i nyitónap programkínálatát és a Nemzeti Kézilabda Akadémián zajló program is kirajzolódott. A szereplőket az eseményt a NEKA munkatársaival közösen szervező Kommunikációs és Rendezvényszervező Osztály jelenleg kéri fel a részvételre.

„A sportakadémia, a módszertani központ és egyetemünk összefogásának eredménye az ősszel sorra kerülő konferencia – mondta dr. Sterbenz Tamás, a TF rektora. – A szekciókon és a plenárisokon elsősorban a tudományos és a sportszakmai megközelítés kap nagyobb súlyt. A plenáris előadásokon felszólal a külföldről hazatérő Hortobágyi Tibor professzor úr, illetve videóüzenetben két, a témában rendkívül jártas, nemzetközileg is elismert díszdoktorunk is. Az eddig szerzett tapasztalataink alapján idén némiképp könnyebb, évnyitó jellegű konferenciát álmodtunk meg, amely jobban bemutatja az aktualitásokat és az újdonságokat.”

Elmondható, hogy a konferenciát az érdeklődők és a hallgatók számára a tudomány mentén találkozási pontként, évkezdő sportkonferenciaként rendezik meg.

SportInno embléma

Ennek jegyében a TF Aulájában a hazai sportági ernyőszervezetek és a kiemelt klubok a konferencia alatt kiállítanak, megjelennek, ezzel is segítve a sporton belüli előremutató tapasztalatcserét és a közös fellépést, amelynek a TF - a korábbi évtizedes tradíciót ápolva – az élére kíván állni.

A rektor felhívta a figyelmet, nemcsak a sport és a sporttudomány iránt érdeklődőknek, hanem a TF hallgatóinak is érdemes lesz részt venniük az eseményen. Mint hangsúlyozta, másfél szekcióban foglalkoznak a testnevelőtanár-képzéssel, mert idéntől óriási változáson megy keresztül az osztatlan képzés, és az ennek kapcsán formálódó szakmai vita sok embert érinthet.

„Létrehoztunk egy új tanszéket, mert szeretnénk egy valóban megújuló képzést kínálni. A testnevelőknek óriási szerep jut abban, hogy időben felismerjék a tehetséget, a mi feladatunk pedig, hogy erre érzékeny tanárokat képezzünk, méghozzá az eddigitől eltérő, új módszertannal és megközelítéssel.”

A TF is sokat profitálhat a konferenciából, hiszen közelebbről megismerheti, és jobban megértheti a magyar sportot és az abban zajló folyamatokat. A szervezők – a rektorral egyetemben – számítanak a TF-hallgatók részvételére is, mert az innovációra a fiatalok a legkíváncsibbak, és a konferenciának számukra is akad mondanivalója. 

„Olyan hangulatú eseményt szeretnénk rendezni, amely arra ösztökéli a hallgatókat – beleértve az elsősöket is –, hogy nyitottak legyenek az újdonságokra. Ha eljönnek, új ötletekkel és emberekkel találkozhatnak, és vélhetően teljesen más szemmel tekintenek majd az előttük álló szemeszterre és kurzusokra.”

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!