Megalakult a Masters Club a TF-en
2022. május 26.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Május 25-én, szerdán a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem Róma termében tartotta alakuló ülését az egyetem Masters Clubja, amely az egyetemünkről nyugdíjba vonult oktatók és kutatók közössége.  Az első, történelminek nevezhető találkozón csaknem negyvenen vettek részt.

Megalakult a Masters Club a TF-en

Sok ismerős régi arcot fedeztünk fel délután négy óra előtt nem sokkal az egyetem Róma termében. Ők a TF Masters Club alakuló ülésére érkeztek, és közöttük volt – többek között – prof. dr. Pavlik Gábor, Nemerkényi Krisztina, dr. Barna Tibor, Németh Lajos vagy éppen prof. dr. Tihanyi József is, akik mind a mai napig aktívan oktatnak vagy valamilyen formában részt vesznek az egyetem életében.

Mint azt korábban az Alumni, Karrier és Speciális Hallgatói Szolgáltatások Iroda vezetője, dr. Lőkös Dániel elmondta, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen kiemelt értékként kezelik az egyetemi polgárok aktív közösséggé szerveződésének támogatását, ezért is szeretnének szoros kapcsolatot tartani a nyugdíjas TF-oktatókkal.

Az alakuló ülést megtisztelte jelenlétével dr. habil. Sterbenz Tamás, az egyetem rektora, prof. dr. h. c. Mocsai Lajos, az egyetem kuratóriumi elnöke, valamint dr. Sebestyén László rektori tanácsadó.

Az ülést dr. Sebestyén László nyitotta meg.

„Két éve kezdtük el a klub szervezését, ám a koronavírus-járvány miatt kissé nehézkesen ment – emlékeztetett. – Most azonban úgy tűnik, révbe értünk. Lehetőséget szeretnénk teremteni, hogy a nyugdíjas TF-oktatók a jövőben havonta egy alkalommal – szerdánként – találkozni tudjanak egymással itt az egyetemen. Másik célunk, hogy visszavarázsoljuk a régi, meghitt TF-hangulatot az intézmény falai közé.”

Sterbenz Tamás rektor köszönetet mondott az Alumni, Karrier és Speciális Hallgatói Szolgáltatások Irodának a klub megalapításáért, és örömét fejezte ki, hogy ilyen sokan jelentek meg az első összejövetelen. Bemutatta az egyetem új címerét az egybegyűlteknek, amellyel kapcsolatban megjegyezte, a TF úgy akar megújulni, hogy közben megőrzi hagyományait. 

A folytatásban Mocsai Lajos köszöntőjét hallgatták meg a résztvevők. Beszédében kiemelte, hogy régóta dédelgetett álmuk vált valóra azzal, hogy megalapították a Masters Clubot, amelynek gyűléseit a jövőben a felújított régi főépületben (K2) tartják. A kuratórium elnöke ezt követően felvázolta az elmúlt hónapok történéseit és változásait, majd hosszabban beszélt a modellváltáson átesett egyetem ambíciózus céljairól, illetve jövőképéről.

Ezután dr. Lőkös Dániel köszöntötte fel a jubiláns nyugalmazott pedagógusokat, a 70 éves dr. Barna Tibort és prof. dr. Koller Ákost, a 80 éves Nagyné dr. Kovács Ildikót és prof. dr. Pavlik Gábort, a 90 éves Jákfalvi Bélát, továbbá dr. Ozsváth Károlyt és Ungvárai Jánost, akik tavaly töltötték be 70. életévüket.

Az alapítók tervei szerint a jövőben a Masters Club havonta szervez rendezvényeket tagjai számára, és a résztvevőknek lehetőségük lesz szakmai fórumok, baráti beszélgetések és kulturális programok keretein belül megélni a közösségi összetartó erő semmihez sem hasonlítható élményét.

Fotó: Molnár Géza

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!