Komoly kedvezmények a Testnevelési Egyetem gólyáinak!
2022. február 3.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem célja, hogy az ország első számú sportegyetemén a hallgatók az itt elsajátított hivatásuk vagy tudományterületük révén komoly jövőképet és versenyképes tudást kapjanak. A következő évtizedek megalapozása mellett azonban hasonlóan fontos, hogy az itt töltött évek alatt a fiatalok kiemelkedő hallgatói élményben részesüljenek. Ezért hoztak most több olyan döntést az egyetem vezetői, amely a hamarosan felvételiző hallgatók számára komoly könnyebbséget és minőségi környezetet jelenthetnek.

Komoly kedvezmények a Testnevelési Egyetem gólyáinak

A Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem a 2022/2023-as tanévben több kiemelkedő lehetőséget biztosít a felvételin jó eredményt elérő hallgatók számára.

Nulladik ösztöndíj

Ilyen jelentős támogatás a kezdő, más néven nulladik ösztöndíj. Érdemes magas pontszámmal és valóban felkészülten felvételizni a TF-re – korábban Testnevelési Főiskolának hívták az 1925-ben (!) alapított intézményt és a „nagy öregek”, meg a nem is annyira öregek ma is TF-nek nevezik a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemet –, mert a kezdő ösztöndíj az azt kiérdemlők számára komoly támogatást jelenthet a tanulmányok első félévében.

Ingyenes tudományos sportmenü a menzán

Szintén komoly és előremutató kezdeményezés, hogy az egyetemre felvételt elnyerő és azt követően a TFSE-t választó sportolók speciális és nagyon hasznos támogatásban részesülhetnek. Azok a versenyzők, akiket a TFSE vezetősége tehetségük és eredményeik alapján javasol a Rektornak, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem éttermében minden hétköznap ingyenesen az egyetem Sport-táplálkozástudományi Központja, azon belül is Prof. dr. Martos Éva által összeállított menüt fogyaszthatnak. Ez a gasztronómiailag és élettanilag is kiemelkedő ellátás nem csupán finom – ez sem mellékes – , de az optimális sportteljesítmény elérésében is komoly segítség. Sőt, lehet – ezt csak mi tesszük hozzá –, a tanulásra is jó hatással van

Ingyenes kollégiumi elhelyezés

A Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemre felvételt nyerő hallgatók ingyenes kollégiumi elhelyezést kaphatnak, a felvételijük eredménye, sporteredményeik és/vagy szociális helyzetük miatt. Mindez a korábbi rendszer továbbfejlesztett, az egyetem részéről nagyobb támogatási összegből megvalósuló lehetőséget jelent, tehát sok hallgató számára elérhető.

A támogatásokkal és kedvezményekkel a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem vezetősége szeretné elérni, hogy minél többen felvételizzenek az intézménybe, így az egyetemen valóban kiváló és a különböző területeken kiemelkedőt nyújtani képes fiatalok tanuljanak. Nem csupán szlogenünk, hogy #aTEjövőd. Valóban szeretnénk, ha azt együtt építenénk!

Csatlakozz hozzánk, ismerd meg és tanulj a magyar sport kiválóságaitól és a sporttudomány professzoraitól, mestereitől a Buda központjában lévő folyamatosan fejlődő kampuszon!

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!