Könyvbemutató a TF-en
2024. június 12.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Bemutatták az olvasóközönségnek a Gyömbér Noémi és Kovács Krisztina jegyezte „Sportpszichológia – Útmutató a kiemelkedő teljesítményhez” című könyvet.

A Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem (TF) volt a helyszíne hétfőn az előadással, kerekasztal-beszélgetéssel, közönségtalálkozóval és dedikálással egybekötött könyvbemutatónak, amelynek során dr. Kovács Krisztina sportszakpszichológus, a Pszichológia és Sportpszichológia Tanszék adjunktusának, valamint dr. Gyömbér Noémi, a Pszichológia és Sportpszichológia Tanszék egyetemi docensének hiánypótló, „Sportpszichológia – Útmutató a kiemelkedő teljesítményhez” című műve került terítékre.

Könyvbemutató a TF en 3

Mivel és mennyiben járulhat hozzá a kiemelkedő teljesítményhez a sportpszichológia? Mi múlik magán a sportolón? És mire van hatással a környezet? Többek között ezekre a kérdésekre is választ kaphatott az esemény csaknem kétszáz résztvevője, aki nagy érdeklődéssel figyelte a Simonyi Balázs moderálásával megrendezett kerekasztal-beszélgetést.

A két szerző, dr. Gyömbér Noémi és dr. Kovács Krisztina mellett részt vett a beszélgetésen dr. Hevesi Krisztina, az ELTE PPK oktatója, valamint a volt középtávfutó, Kazi Tamás is.

Könyvbemutató a TF en 2

A szóban forgó mű bemutatja a sikerhez szükséges tényezőket, körbejárja a sportpszichológia legfontosabb témaköreit a legfrissebb tudományos eredményekre alapozva, valamint sok más érdekesség mellett kiemelt figyelmet fordít a csapatsportok pszichológiájára, a sportvezetési készségekre és az utánpótlássportra. A kézikönyv sportolóknak, sportszakembereknek és szülőknek egyaránt hasznos útmutatás.

Fotó: Dalma Szondy

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!