Amerikai tengerészgyalogosok izzasztották meg a TF hallgatóit
2023. február 22.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Február 22-én, szerdán a US Marines tagjai látogattak el hozzánk, hogy egy félévnyitó edzés keretében alaposan megmozgassák hallgatóinkat, tanárainkat és munkatársainkat az egyetem aulájában. Az eseményt a TF Sportvizsgaközpontja rendezte.

Amerikai tengerészgyalogosok izzasztották meg a TF hallgatóit 1

Sporttörténelmi pillanat részesei voltunk csütörtök délután a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen. Először kerestek fel ugyanis tengerészgyalogosok hazai felsőoktatási intézményt azzal a céllal, hogy az amerikai hadseregben használt taktikai katonai gyakorlatokat vezényeljenek hallgatóknak és oktatóknak.

Az esemény rövid bemutatkozással kezdődött, amelynek során a hatfős „alakulat” tagjai elmondták, eddig milyen sportokat próbáltak ki, hogyan vágtak bele a sportolásba, miért kezdték el a testépítést, valamint, hogy mik a rendszeres testmozgás előnyei. Ezt követően mindenkit sportolásra buzdítottak, a végszót pedig a katonák parancsnoka adta meg: "Azért vagyunk itt, hogy egy kellemes délutánt tölthessünk el veletek.”

Amerikai tengerészgyalogosok izzasztották meg a TF hallgatóit 3

A folytatás minden volt, csak nem kellemes – már ami a fizikai részét illeti. Rövid bemelegítés után ugyanis két nagyobb csapatra osztották a résztvevőket, majd játékos verseny következett. A résztvevőknek az amerikai tengerészgyalogosok kiképzésében használt taktikai katonai gyakorlatokat kellett elvégezniük: fekvőtámaszláncot, guggolást, hasprést, cipekedést és „házépítést”.

A végére maradt a feketeleves, pontosabban a plankverseny, amelynek lényege az volt, hogy ki tud legtovább plankpozícióban maradni. Elképesztő izgalmak és óriási buzdítás közepette zajlott a küzdelem, a jelen lévő katonák pedig azt ellenőrizték, hogy a versenyzők hasa ne érjen le a szőnyegre.

Amerikai tengerészgyalogosok izzasztották meg a TF hallgatóit

A nők viadalát egyetemünk dolgozója, a Campus Főigazgatóság ügyvivő szakértője, Balogh Boglárka nyerte, aki csaknem hat percig tartotta a pozíciót, míg a férfiaknál Horváth Andorás hallgató bizonyult a legeredményesebbnek 6 perc 57 másodperccel.    

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!