TF-es hallgatók az U20-as jégkorong-világbajnokságon
2022. december 15.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

December 11-én kezdődött és 17-én ér véget a norvégiai Askerban a jégkorongozók U20-as Divízió I-es világbajnoksága. A rendkívül erős mezőnyben a magyar válogatott Dániával, Kazahsztánnal, Norvégiával, Franciaországgal és Szlovéniával szerepel együtt az A-csoportban.

TF es hallgatók az U20 as jégkorong világbajnokságon

Óriási büszkeség számunkra, hogy két tehetséges játékos is képviseli a csapatban a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemet: Nádor Kristóf másodéves a rekreáció és életmód nappali szakon, Ádám Zsolt pedig elsőéves a rekreáció levelező szakon. Mindketten a Budai Bocsokban kezdték jégkorongos pályafutásukat, onnan a MAC Budapest Jégkorong Akadémiára kerültek, amelynek U21-es együttesével tavaly megnyerték a magyar bajnokságot, a felnőttcsapattal az országos bajnokságban negyedik, az Erste Ligában hatodik helyen végeztek. Augusztusban a svédországi Super Challenge nemzetközi válogatott tornán a viadal történetében a magyar válogatott eddigi legjobb eredményét elvérve harmadikok lettek.

De térjünk vissza a norvégiai világbajnokságra! A mieink az első meccsen Dániával találkoztak, s bár a harmadik harmad elején 2–1-re vezettek, a rendes játékidő lejárta előtt három és fél perccel gólt kaptak, így következhetett a hosszabbítás, amelyben aztán a dánok szerezték meg a győztes gólt. Ezt követően a magyar válogatott Kazahsztánnal csapott össze, és ismét fájdalmas vereséget szenvedett: a második harmad után 2–0-ra vezetett, a harmadikban azonban hét perc leforgása alatt három gólt kapva 3–2-re alulmaradt. Szerdán a házigazda norvégokkal játszották harmadik mérkőzésüket a mieink, ezúttal is vezettek az első harmad után (1–0), a csatát azonban Norvégia nyerte meg 3–2-re.

December 15-én 13 órától Franciaország lesz az ellenfél.

TF-es hallgatók az U20-as jégkorong világbajnokságon

TF-es hallgatók az U20-as jégkorong világbajnokságon

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!